Foto: Reuters/Scanpix
Argentīnas futbola izlases pussargs Anhels di Marija par jaunu Lielbritānijas transfēra rekordu otrdien pievienojies Anglijas grandam Mančestras "United", paziņojis klubs.

Mančestras klubs par futbolistu samaksājis 59,7 miljonus mārciņu (75 miljonus eiro), tādejādi pārspējot cita Anglijas kluba Londonas "Chelsea" uzstādīto Lielbritānijas transfēra rekordu, kad tas par 50 miljoniem mārciņu (62 miljoniem eiro) no "Liverpool" komandas iegādājās spāni Fernando Torresu.

Jau pirmdienas vakarā 26 gadus vecais argentīnietis bijis redzams ierodamies Mančestras komandas treniņu bāzē, lai liktu parakstu uz līguma. Tiek ziņots, ka piecus gadus ilgā kontrakta laikā viņš nedēļā pelnīs 200 000 mārciņu (250 000 eiro).

Kā ziņots, di Marijas līdzšinējās komandas Madrides "Real" galvenais treneris Karlo Ančeloti jau iepriekš izteicās, ka spēlētājs karjeru turpinās tieši Mančestrā. Iepriekš tika prognozēts, ka Mančestras "United" par viņu varētu samaksāt aptuveni 60 miljonus eiro.

Vēl šī gada maijā di Marija tika atzīts par labāko spēlētāju UEFA Čempionu līgas finālspēlē, kad "Real" ar 4:1 pieveica Madrides "Atletico". Tomēr šovasar Madrides klubs papildināja sastāvu ar diviem pussargiem - kolumbieti Hamesu Rodrigesu un vācieti Toniju Krosu - un līdz ar to vieta sastāvā vairs neatradās vienam no Argentīnas valstsvienības līderiem di Marijam, par kura iegādi interesi izrādīja vairāki pasaules vadošie futbola klubi.

Di Marija Madrides kuba rindās spēlē kopš 2010.gada, kad par 25 miljoniem eiro pārnāca no Portugāles vienības Lisabonas "Benfica", tomēr pašlaik viņš jau ir atvadījies no bijušajiem komandas biedriem.

Līdzšinējais Mančestras "United" komandas transfēru rekords tika sasniegts janvārī, kad viņi par 37,1 miljonu mārciņu (44,7 miljoniem eiro) no "Chelsea" iegādājās spāņu pussargu Huanu Matu.

Mančestras "United" komandas jaunais galvenais treneris Luiss van Gāls iepriekš šovasar par angļu aizsargu Lūku Šovu, spāņu pussargu Anderu Erreru un argentīniešu aizsargu Markosu Roho bija iztērējis 72 miljonus mārciņu (90 miljonus eiro).

Neskatoties uz šiem darījumiem, jaunās sezonas premjerlīgas čempionāta pirmajās divās spēlēs Mančestras "United" komanda guvusi tikai vienu punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!