Foto: AFP/Scanpix

Maskavas CSKA futbola kluba līdzjutēji iesnieguši tiešsaistes petīciju UEFA ar lūgumu nesodīt klubu ar skatītāju aizliegumu Čempionāta līgas mājas spēlēs.

Līdzjutēji izveidojuši biedrību "CSKA fans against racism" ("CSKA fani pret rasismu"), ko atbalsta arī pats Maskavas klubs, un iesnieguši UEFA petīciju, ko parakstījušu jau vairāk kā tūkstotis cilvēku.

"Mēs, īstenie CSKA līdzjutēji, esam iesākuši bezprecedenta kampaņu par cīņu pret rasismu līdzjutēju vidū. Čempionu līgas mājas spēlēs mēs gribam Eiropas futbola saimei pierādīt, ka CSKA fani nekādi nevar tikt saistīti ar rasismu. Mēs lūdzam jūs nesodīt nevainīgus līdzjutējus. Mēs gribam aizvadīt antirasisma akciju divās Čempionu līgas mājas spēlēs un atbalstīt UEFA cīņā ar ļaunumu. Mēs lūdzam dot mums pēdējo iespēju iznīdēt šo problēmu uz visiem laikiem," teikts petīcijā.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīra spēli ar Minhenes "Bayern" maskavieši otrdien aizvadīs pie tukšām tribīnēm, izciešot sodu par savu fanu uzvedību pagājušās sezonas Čempionu līgas mačā pret čehu "Victoria Plzen", un pastāv liela varbūtība, ka līdzjutējiem būs liegta ieeja arī uz spēlēm pret "Manchester City" un "AS Roma".

Kā zināms, pirmajā šīssezonas izbraukuma spēlē Romā krievu līdzjutēji sarīkoja pamatīgas nekārtības stadionā, un šo incidentu UEFA izskatīs 3.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!