Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola uzbrucējs Artjoms Rudņevs otrdien parakstīja līgumu ar Grieķijas augstākās līgas komandu Saloniku PAOK, vēsta portāls "iapopsi.gr".

Pēc portālam pieejamās informācija PAOK ar Rudņevu noslēdza trīs gadu līgumu.

Iepriekš jau vēstīts, ka Rudņevs devās uz Grieķiju, lai pārrunātu iespējamo pievienošanos PAOK. Otrdien vietējie mediji ziņoja, ka Latvijas futbolists jau veicis medicīniskās pārbaudes turpat Grieķijā. Rudņeva došanos uz Salonikiem savā "Twitter.com" kontā apstiprināja arī bijusī Latvijas futbolista komanda Hamburgas SV (HSV).

Oficiāli Rudņevam joprojām uz sezonu ir spēkā līgums ar Vācijas bundeslīgas vienību HSV, tomēr tās galvenais treneris Bruno Labadija licis noprast, ka Latvijas uzbrucējs neietilpst viņa plānos. Par iespējamo Rudņeva pāreju uz PAOK runāts jau ilgāku laiku, tomēr iepriekš Rudņevs allaž bija paudis, ka vēlas palikt HSV rindās arī līguma pēdējo gadu.

PAOK komandas sporta direktors ir Franks Arnesens, kurš iepriekš šādus pienākumus pildīja arī HSV rindās, piesaistot Rudņevu.

Rudņevs 2012.gada maijā ar HSV komandu noslēdza līgumu uz četriem gadiem, kad viņu iegādājās no Polijas kluba Poznaņas "Lech". Uzbrucējs kļuva par vēsturē pirmo Latvijas futbolistu bundeslīgas čempionātā.

Pirmajā sezonā Rudņevs sevi veiksmīgi pieteica bundeslīgas čempionātā, HSV rindās gūstot 12 vārtus. Tomēr nākamajā sezonā viņa pozīcija vienības sastāvā bija jūtami mainījusies un tās otro daļu viņš pavadīja izīrēts "Hannover 96" komandai, kas gan beigās neizmantoja iespēju Latvijas sportista kontraktu izpirkt.

Arī pagājušajā sezonā Rudņeva loma HSV rindās bija maza - bundeslīgas ietvaros Latvijas futbolists laukumā devās 22 spēlēs, tikai sešās no tām aizvadot visas 90 minūtes.

Daugavpils futbola audzēknis savu karjeru uzsāka vietējā "Daugavas" komandā, bet 2009.gadā viņš samērā skandalozā transfērā pārgāja uz Ungārijas komandu "Zalaegerszeg" (ZTE). Pēc nedaudz vairāk nekā gada pavadīšanas Ungārijā Latvijas uzbrucējs 2010.gada vasarā pārgāja uz tā brīža Polijas čempionvienību "Lech", kuras sastāvā par sevi runāt lika tā paša gada rudenī, kad iesita trīs vārtus UEFA Eiropas līgas spēlē pret slaveno Turīnas "Juventus" vienību.

Latvijas izlasē Rudņevs līdz šim aizvadījis 31 spēli, izceļoties ar vienu precīzu sitienu, turklāt pirms pēdējiem mačiem viņš uz Latvijas izlasi nemaz nav saukts, jo paudis, ka "nav jēgas doties uz valstsvienību negatavam".

Pagājušajā sezonā PAOK Grieķijas čempionātā ieņēma piekto vietu, kvalificējoties UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otrajai kārtai, ko spēja pārvarēt. Savukārt trešās kvalifikācijas kārtas pirmajā mačā Grieķijas vienība ar 1:0 pieveikusi Slovākijas komandu Trnavas "Spartak", bet atbildes cīņa gaidāma ceturtdien.

Jaunā Grieķijas čempionāta sezona sāksies 23.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!