Foto: Reuters/Scanpix
Meksikas futbola izlases kapteinis Rafaels Markess tiek turēts aizdomās par sadarbību ar narkotiku kontrabandas karteļiem, paziņojusi ASV Finanšu ministrija.

Līdz ar Markesu aizturētas vēl 21 persona, arī populārais Meksikas dziedātājs Hulions Alvaress.

Markesam tiek inkriminētas finansiālas attiecības ar aizdomās turēto narkotiku kontrabandistu Raulu Floresu Ernandesu, kurš savukārt saistīts ar diviem karteļiem - "Sinaloa" un "Jalisco New Generation". ASV Finanšu ministrijas rīcībā esošā informācija liecina, ka Markess ar Ernandesa holdingu bijis saistīts caur futbola skolu un vairākām citām sporta un veelības organizācijām.

Markess, kurš pārstāvēja Meksiku šovasar Krievijā notikušajā FIFA Konfederāciju kausa izcīņā, labprātīgi ieradies Meksikas ģenerālprokuratūr, lai sniegtu liecību.

Kopumā aizturēti 43 organizāciju pārstāvji, kam atklāta saistība ar Floresa Ernandesa holdingiem. Visas šīs organizācijas saistītas ar veselības jomu, sportu, tūrismu un viesnīcām.

Rafaels Markess ir Meksikas izlases rekordists – valstsvienībā viņš aizvadījis 142 spēles. Bijušais "FC Barcelona" aizsargs tagad spēlē vietējā klubā "Atlas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!