Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Argentīnas futbola izlase, pateicoties sava līdera Lionela Mesi trim gūtajiem vārtiem, otrdien kvalificējās 2018. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram.

Argentīnas futbolisti Dienvidāfrikas zonas kvalifikācijas turnīra pēdējās kārtas spēlē ar rezultātu 3:1 izbraukumā pārspēja Ekvadoru, desmit komandu kopvērtējumā ierindojoties trešajā vietā un kvalificējoties Pasaules kausam. Pirms šīs spēles argentīnieši ieņēma vien sesto vietu, un šī pozīcija nedeva vietu finālturnīrā.

Mačs pret Ekvadoru Argentīnai iesākās ļoti neveiksmīgi, jo pirmajā minūtē Romario Ibarra guva vārtus un izvirzīja vadībā mājiniekus, taču 11 minūtes vēlāk Mesi rezultātu izlīdzināja. 20. minūtē "Barcelona" komandas zvaigzne deva vadību Argentīnai, bet 62. minūtē viņš panāca spēles gala rezultātu.

Savukārt Brazīlija, kas jau iepriekš bija garantējusi sev vietu finālturnīrā, ar 3:0 pārspēja Čīli, Urugvaja ar 4:2 uzvarēja Bolīviju un kā otrās pozīcijas ieguvēja kvalificējās Pasaules kausam. Vēl automātiski Pasaules kausam kvalificējās Kolumbija, kas pēdējā spēlē izbraukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Peru.

Savukārt Peru valstsvienība vēl saglabā izredzes kvalificēties Pasaules kausam, ieņemot piekto vietu Dienvidāfrikas zonā, un "play-off" kārtā tā tiksies ar Okeānijas zonas komandu Jaunzēlandi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!