Par Dienvidamerikas valstsvienību futbola turnīra "Copa America" uzvarētājiem svētdien tika kronēta Čīle, kamēr slavenais Argentīnas izlases uzbrucējs Lionels Mesi paziņojis par karjeras beigām valstsvienībā.

"Copa America" turnīra finālā Čīle pēc pamatlaika un pagarinājuma cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0), taču 11 metru pēcspēles sitienu sērijā guva panākumu ar 4:2.

Līdz ar to Čīle par "Copa America" čempioniem kļuvuši otro reizi pēc kārtas.

Zīmīgi, ka pēcspēles sitienu sēriju ar neveiksmīgiem trāpījumiem sāka abu komandu lielākās zvaigznes, jo vārtus nespēja gūt ne čīlietis Arturo Vidals, ne Mesi. Uzvaru Čīlei nodrošināja Žana Bosežūra un Francisko Silvas precīzie raidījumi.

Abas komandas šo maču noslēdza nepilnos sastāvos, jo pirmajā puslaikā katra no izlasēm saņēma noraidījumu. Dueļa 28.minūtē otro dzelteno kartīti saņēma čīliešu pussargs Marselo Diazs, bet pirms lielā pārtraukuma pie noraidījuma tika arī Argentīnas aizsargs Markoss Roho.

Neilgi pēc Argentīnas neveiksmes finālā par aiziešanu no izlases paziņoja Spānijas granda "Barcelona" uzbrucējs Mesi, kurš valstsvienības rindās kopumā 112 spēlēs guva 55 vārtus, kas ir visu laiku labākais rādītājs.

"Esmu noslēdzis savas gaitas izlasē. Darīju, ko varēju, bet ir sāpīgi nekļūt par čempionu," norādīja 29 gadus vecais Mesi.

Kopā ar pieaugušo izlasi Mesi nav bijuši lieli panākumi, lai gan vēl 2014.gadā Argentīna kļuva par pasaules vicečempioni.

Mesi piecas reizes nosaukts par pasaules labāko futbolistu.

Jau vēstīts, ka sestdien trešo vietu "Copa America" turnīrā ieguva Kolumbija, kas ar 1:0 pārspēja turnīra saimnieci ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!