Foto: SynotTip Virslīga

"Metta"/"Latvijas Universitāte" komanda sestdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas 19.kārtas mačā ar rezultātu 2:1 (1:1) pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzmes augstskola" vienību.

Līdz ar to "Metta"/LU nostabilizējusies kopvērtējuma septītajā vietā, par astoņiem punktiem apsteidzot Valmieras komandu, bet par četriem punktiem atpaliekot no "Jelgavas".

"Studentu" rindās vārtus guva Eduards Emsis un Vladislavs Fjodorvs, kamēr viesiem precīzi sita Rikardo Pēšons-Grejs.

Mača sākumā divas teicamas izdevības bija "Metta"/LU futbolistam Ņikitam Ivanovam, kā arī izcelties varēja Fjodorovs, taču viņiem uzlauzt pretinieku vārtus neizdevās. Spēles rezultāts tika atklāts 27. minūtē, kad pēc soda sitiena bumba pēc vairākiem rikošetiem trāpīja pa stabu, nonākot Pēšona-Greja rīcībā. Zviedru futbolists raidīja bumbu tīklā un panāca 1:0 "Valmiera Glass"/ViA labā.

Kad līdz puslaika beigām bija palikušas septiņas minūtes Emsis ar izcilu tālsitienu pretī vārtiem izlīdzināja spēles rezultātu, un komandas pārtraukumā devās rezultāta tablo vēstot neizšķirtu 1:1.

Uz tikpat pozitīvas nots "mettiešiem" iesākās otrais puslaiks, jo 46. minūtē Fjodorovs ar skaistu tālsitienu no soda laukuma robežas izvirzīja mājiniekus vadībā. Otrajā puslaikā Valmieras komandai bija vairākas izdevības panākt izlīdzinājumu, turklāt "Metta"/LU komandu no vārtu zaudējuma glāba vārtu stabs.

"Metta"/LU pagājušajā kārtā izdevās izcīnīt pirmo uzvaru šajā sezonā, ar 1:0 negaidīti uzvarot "Liepāja"/"Mogo", bet "Valmiera Glass"/ViA šosezon vēl nav izjutusi uzvaras garšu.

Zīmīgi, ka abas komandas iepriekšējos savstarpējos dueļos šosezon cīnījušās neizšķirti. Pirmajā spēlē rezultāts vēstīja 2:2, bet otrajā 1:1.

"Metta"/LU rindās rezultatīvākais spēlētājs šobrīd ir krievu pussargs Tamirlans Džamaludinovs, kuram pieci gūti vārti, bet valmieriešiem Alvis Jaunzems izcēlies ar trīs precīziem sitieniem.

"Valmiera Glass"/ViA šosezon ir pārliecinoši sliktākā aizsardzība turnīrā, ielaižot 64 vārtus 18 mačos, bet "Metta"/LU ir otrajā vietā, ielaižot 36 vārtus 19 dueļos. Valmierieši gan guvuši vairāk vārtu (17) kā "Metta"/LU (15) un "Jelgava" (13).

Jau ziņots, ka piektdien uzvaras izcīnīja "Liepāja"/"Mogo", "Riga" un Jūrmalas "Spartaks" komandas. Liepājnieki ar 2:0 pārspēja "Jelgavu", "Riga" ar 1:0 uzveica "Ventspili", bet "Spartaks" ar 1:0 tika galā ar turnīra līderi RFS.

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 43 punktiem 18 spēlēs ir RFS, tai ar 40 punktiem mačos seko "Riga", bet 37 punkti ir "Ventspilij", kas gan aizvadījusi 19 spēles. Aiz labāko trijnieka ar 32 punktu 18 mačos atrodas "Spartaks", bet par vienu punktu atpaliek "Liepāja"/"Mogo", kas aizvadījusi 17 spēles.

Savukārt 14 punktus 19 cīņās iekrājusi "Jelgava", desmit punkti 19 dueļos ir "Metta"/LU vienībai, bet divi punkti ir "Valmiera Glass"/ViA futbolistiem, kuri aizvadījuši 18 spēles.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10. novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā ir studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja"/"Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!