Foto: F64

Piecu spēļu diskvalifikāciju saņēmis futbola kluba "Metta"/"Latvijas Universitāte" galvenais treneris Andris Riherts, kas viņam liegs piedalīties gaidāmajās pārspēlēs par vietas saglabāšanu Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā, lēmusi Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (DK).

Piecu maču diskvalifikāciju un 280 eiro soda naudu Riherts izpelnījies par atkārtotu iejaukšanos tiesnešu darbībā, kā arī rupjiem apvainojumiem, vērstiem pret tiesnešiem sezonas laikā, tostarp 8.novembra spēlē pret "Jelgavu".

Trenerim būs aizliegts atrasties tehniskajā zonā 12. un 16.novembrī paredzētajās pārspēlēs par vietu virslīgā ar pirmās līgas čempionāta otro spēcīgāko komandu Rēzeknes BJSS, kā arī pirmajās trijās 2015.gada LFF organizēto futbola sacensību spēlēs un Latvijas kausa izcīņā.

Mačos pret Rēzeknes BJSS komandu "Metta"/LU vienībai nepalīdzēs arī pussargs Marsels Vapne, kurš spēlē pret "Jelgavu" tika noraidīts no laukuma un tagad saņēmis divu maču diskvalifikāciju.

Šī dueļa uzvarētājs divu spēļu summā nākamajā sezonā spēlēs virslīgas čempionātā, bet zaudētājs sacentīsies pirmās līgas čempionātā.

"Metta"/LU komanda šīs sezonas virslīgas čempionātu noslēdza kopvērtējuma priekšpēdējā, devītajā, vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!