Foto: Māris Greidāns

Pie negaidīta panākuma Latvijas "SynotTip" futbola virslīgas mačā sestdien tika viena no pēdējo sezonu vājākajām pašmāju komandām "Metta"/"Latvijas Universitāte", kas savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzvarēja ambiciozo "Riga" vienību.

Vienīgos vārtus šī mača 92. minūtē iesita Klāvs Bāliņš.

Abas vienības aizvadīja aktīvu spēli ar vairākām vārtu gūšanas iespējām, taču, lai arī bumbu vairāk kontrolēt centās "Riga" vienība, tieši "Metta"/LU pēdējās minūtēs uzbruka ļoti bīstami. Vispirms vienā no uzbrukumiem bumba trāpīja pa vārtu stabu, bet pēc tam mājiniekiem izdevās izraut uzvaru, kad pēc stūra sitiena vārtus guva Latvijas U-21 izlases aizsargs Bāliņš.

Šīs sezonas Latvijas virslīgas pirmajā kārtā "Metta"/LU ar 2:1 pieveica "Daugavpils" futbolistus, savukārt otrajā mačā "Metta"/LU ar 2:3 atzina "Rīgas Futbola skolas" (RFS) pārākumu.

Virslīgas debitante "Riga" pirmajā kārtā spēlēja neizšķirti 1:1 pret "Ventspili", bet otrajā mačā ar šādu pašu rezultātu nospēlēja arī pret "Jelgavu".

Jau ziņots, ka "Riga" pussargs Roberts Savaļnieks otrdien guva savainojumu Latvijas izlases pārbaudes mačā ar Gibraltāru. Futbolists traumas dēļ nevarēs spēlēt aptuveni divas nedēļas.

Kā ziņots, pateicoties diviem Ģirta Karlsona vārtiem, pie pirmās uzvaras sestdien tika "Ventspils", kas savā laukumā ar 2:1 (1:1) uzvarēja turnīra līdervienību Jūrmalas "Spartaku".

"Spartaks" tādējādi piedzīvojuši pirmo zaudējumu trīs aizvadītajās virslīgas kārtās.

Spēles rezultātu devītajā minūtē atklāja Karlsons, taču 15 minūtes vēlāk "Spartaks" futbolists Dmitrijs Platonovs panāca izlīdzinājumu. Starp abām komandām aizritēja aktīva un saistoša spēle, bet 58. minūtē pieredzējušais Karlsons bija precīzs vēlreiz, no jauna vadībā izvirzot mājiniekus.

"Spartaks" futbolisti ar cerību atspēlēties centās radīt spiedienu uz "Ventspils" vārtiem, radot pāris bīstamas situācijas, kas gan nevainagojās panākumiem. Pamatlaika pēdējās minūtēs jūrmalnieki trāpīja pa mājinieku vārtu stabu, tomēr spēles rezultāts tā arī vairs nemainījās.

Ventspilnieki sezonu bija iesākuši ar diviem neizšķirtiem 1:1 pret "Riga" un 2:2 pret čempioni "Liepāja".

Tikmēr "Spartaks" līdz šai kārtai bija vienīgā komanda, kas guvusi uzvaras pirmajās divās spēlēs. Tiesa, jūrmalnieki arī pēc sestdienas mača ir kopvērtējuma līderi. "Spartaks" pirmajā kārtā ar 2:1 viesos negaidīti uzveica "Liepāju", bet pēc tam ar 3:0 pārspēja "Daugavpils" futbolistus.

Ar trīs spēlēs iekrātiem sešiem punktiem virslīgas kopvērtējuma līderes ir "Spartaks" un "Metta"/LU komandas, kamēr punkts mazāk ir "Ventspilij". Četrus punktus iekrājusi divas spēles aizvadījusī "Jelgava", bet tālāk ar trim punktiem seko RFS. Divus punktus izcīnījuši "Riga" futbolisti, tikai vienu - "Liepāja", bet bez punktiem ir "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25. sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010. gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spējusi finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

Pērn "Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!