Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta piektās kārtas pirmajā spēlē "Metta"/"Latvijas Universitāte" piektdien nopelnīja pirmo punktu turnīrā šajā sezonā.

"Metta"/LU savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar "Jelgavas" futbolistiem.

Mača rezultāts tika atklāts jau spēles trešajā minūtē, kad precīzu sitienu uz "Metta"/LU vārtiem izdarīja Gļebs Kļuškins. Pēc 15 minūtēm neizšķirtu 1:1 panāca Kirils Ševeļovs. Pēdējās cīņas minūtēs bīstami momenti bija uz abu komandu sargātajiem vārtiem, "Metta"/LU futbolistiem pat trāpot pa vārtu pārliktni.

Savā starpā abas vienības nu jau spēlējušas 19 reizes, septiņās no tām pārāki bijuši jelgavnieki, deviņās fiksēts neizšķirts, bet trīs panākumus spējuši izcīnīt "Metta"/LU futbolisti.

Iepriekšējā Virslīgas spēlē "Metta"/LU futbolisti guva savus pirmos vārtus sezonā, taču ar 1:4 piekāpās "Liepājās" futbolistiem. Savukārt jelgavnieki nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Jūrmalas "Spartaks" vienību, bet pēc sešām dienām Latvijas kausa pusfinālā ar 2:0 pārspēja liepājniekus.

Tikmēr otrajā piektās kārtas spēlē turnīra tabulas vicelīdere "Liepāja" piektdien viesos spēkosies ar "Gulbenes" futbolistiem, kuriem šī būs pirmā spēle savā stadionā. Dueļa sākums iecerēts plkst.16 Gulbenes pilsētas stadionā.

Piektās kārtas turpinājumā pirmdien "Ventspils" savās mājās uzņems Rīgas "Skonto" futbolistus, bet "Spartaks" savā laukumā spēkosies ar "Daugavpili".

Kopvērtējumā pa desmit punktiem ir "Liepājas" un "Ventspils" spēlētājiem. Pa septiņiem punktiem guvušas "Daugavpils" un "Skonto" vienības, bet aiz tām ar sešiem punktiem ir "Jelgava".

Sestajā vietā ierindojas "Spartaks" komanda, bet uz septīto pozīciju, nopelnot pirmo punktu, pakāpusies "Metta"/"LU". Tikmēr bez punktiem joprojām spēlē "Gulbene".

Jaunajā sezonā virslīgas čempionātā piedalās astoņas vienības, kas ir mazākais skaits kopš 2007.gada, jo Daugavpils "Daugava" un Rīgas "Daugava" nesaņēma licences dalībai sacensībās.

Turnīrs norisināsies līdz novembrim, kopumā tajā aizvadot 112 spēles. Čempionāta laikā komandas savā starpā izspēlēs četrus riņķus - katrai ar katru aizvadot divas mājas spēles un divus mačus izbraukumā.

"SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta uzvarētājs iegūs tiesības piedalīties UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, bet vēl trīs klubiem ir iespēja izcīnīt vietu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas sacensībās.

Pēdējās vietas ieguvējam vajadzēs pamest Latvijas virslīgu, bet priekšpēdējās vietas ieguvējam būs jācīnās par palikšanu virslīgā ar 2015.gada Latvijas pirmās līgas otro labāko komandu.

Šis pēc valsts neatkarības atjaunošanas ir jau 24.virslīgas čempionāts. Pērn turnīrā sesto reizi triumfēja "Ventspils" futbolisti, bet visu laiku titulētākais valsts futbola klubs ir pagājušās sezonas otrās vietas ieguvējs "Skonto", kas izcīnījis 14 čempionu titulus. Divreiz par čempioniem kļuva "Liepājas metalurga" spēlētāji, taču vienreiz šādu godu izcīnīja Daugavpils "Daugavas" futbolisti, kuri šosezon starp dalībniekiem vairs nav atrodami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!