Foto: F64
Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta 20.kārtas spēlēs svētdien "Metta"/LU savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar "Daugavpils" komandu, bet Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā nospēlēja 1:1 (0:1) ar "Jelgavu".

Spēles Rīgā rezultātu 20.minūtē atklāja Pāvels Tarasovs, bet pāris minūtes vēlāk izlīdzinājumu panāca Elvis Stuglis.

Arī iepriekšējā abu komandu tikšanās reizē maijā Daugavpilī tika fiksēts neizšķirts 1:1,.

Līdz ar to pēdējos četros mačos "Metta"/LU komanda tagad izcīnījusi trīs punktus, bet "Daugavpils" kontā tagad ir pieci punkti iepriekšējās četrās cīņās.

Savukārt mačā Jūrmalā vietējais "Spartaks" cīnījās 1:1 (0:1) ar "Jelgavu". Cīņas rezultātu desmitajā minūtē atklāja jelgavnieks Oļegs Malašenoks, bet otrajā puslaikā izlīdzinājumu 78.minūtē panāca Edgars Gauračs. Cīņas beigās iniciatīva piederēja mājiniekiem, kompensācijas laika izskaņā arī sitot pa pārliktni, tomēr rezultāts vairs nemainījās.

Kā zināms, "Jelgava" vēl tikai ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas pirmajā mačā izbraukumā ar 0:4 cieta sakāvi pret Norvēģijas klubu Tronheimas "Rosenborg".

"Spartaks" savu iepriekšējo zaudējumu piedzīvoja tieši pirms mēneša mājas spēlē pret "Jelgavu" (0:1), bet nākamajās septiņās cīņās komanda tagad iekrājusi 15 punktus. Savukārt jelgavnieki nepārspēti ir jau desmit cīņās pēc kārtas, šajā laikā iekrājot 18 punktus.

Kā ziņots, tāpat svētdien pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošajai "Liepājai" bija plānots uzņemt kopvērtējuma līderus Rīgas "Skonto", tomēr Rīgas klubs spēlētāju boikota dēļ uz šo cīņu neieradās. Paredzams, ka "Skonto" saņems tehnisko zaudējumu ar rezultātu 0:3.

Kārta noslēgsies pirmdien, kad "Jūrmala" uzņems Daugavpils "Daugavu", bet Rīgas "Daugavas" un "Ventspils" cīņa tikusi pārcelta.

Pirms vēl oficiāli "Skonto" saņēmusi tehnisko zaudējumu turnīra kopvērtējumā līderpozīcijā ar 46 punktiem 18 mačos atrodas "Skonto" komanda, kurai ar 41 punktu 19 cīņās seko "Ventspils", bet 37 punkti ir Daugavpils "Daugavai". Ceturto vietu ar 35 punktiem ieņem "Jelgava", kurai ar 31 punktu 18 mačos seko "Liepāja".

Sesto vietu ar 27 punktiem ieņem "Spartaks", tam ar 20 punktiem seko Rīgas "Daugava", bet vēl par četriem punktiem mazāk ir "Daugavpils" vienībai. Tikmēr 11 punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar sešiem punktiem seko "Jūrmala".

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam - "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Tāpat "Skonto" un "Jūrmalas" komandas nenokārtoto parādsaistību dēļ bija saņēmušas aizliegumus reģistrēt jaunus futbolistus. "Jūrmalai" gan šāds aizliegums 20.jūnijā, kad sākās vasaras pāreju periods, tika atcelts, bet "Skonto" vienībai tas tuvākajos mēnešos, visticamāk, nenotiks.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus šajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!