Foto: LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis uzskata, ka citas nozares pārstāvim publiski mācīt futbola jomas ekspertus nav ētiski un pareizi, intervijā organizācijas preses dienestam atzina pati amatpersona.

Jau ziņots, ka LFF pēdējā laikā bieži saņēmusi kritiku par tās darbību. Aizvadītajās nedēļas virslīgas kluba "Metta"/LU valdes priekšsēdētājs un LFF valdes loceklis Ģirts Mihelsons apgalvoja, ka federācija zaga UEFA naudu lielos apmēros un reāli apzaga bērnus, savukārt bijušais Latvijas futbolists Sļesarčuks LFF nosauca par "utu kantori" un futbola līmeni nodēvēja bērnu līmenī.

"Skaidrs, ka mums valstī ir demokrātija un katrs ir tiesīgs uz savu personīgo viedokli līdz noteiktajai robežai. Tomēr citas nozares pārstāvim publiski mācīt futbola jomas ekspertus, kā vajag un kā nevajag strādāt, tas, manuprāt, nav ētiski un nav pareizi," sacīja Mežeckis. "Vienmēr kādam citam būs pretenzijas par cita darbu, it sevišķi, kur apgrozās lielas finanses. Šodien pietiek cilvēku, kas mīl komentēt un skaitīt citu naudu. Taču fakti ir fakti un pierādījumi ir pierādījumi. Ja šiem cilvēkiem ir pierādījumi, tad tie ir jāsniedz likumā un LFF statūtos paredzētajā kārtībā! Mēs esam gatavi katru reizi sniegt konstruktīvu atbildi, ja šie fakti ir pamatoti! Latvijas Futbola federācijā regulāri notiek gan FIFA, gan vietējais audits un dažādas citas pārbaudes."

"Par jebkurām finansēm, to iegūšanu un izlietošanu, LFF atskaitās likumā paredzētajā kārtībā. Šajā situācijā nekādā gadījumā nevaram runāt par kaut kādam nelikumībām! Ja kādam šķiet, ka šādas nelikumības eksistē, tad tās ir jāpierāda pirms publiski par tām izteikties," turpināja Mežeckis.

"Futbols šogad tika atzīts par populārāko sporta veidu Latvijā! Turklāt šī nebija LFF vai kādas citas ar mums blakus stāvošas organizācijas pasūtījuma aptauja, kā tas kādam varbūt šķiet. Graut pašreizējo Latvijas futbola tēlu šodien ir ļoti viegli. Cilvēkiem medijos vienmēr vairāk interesēs tieši negatīvās ziņas, - tas ir vērojams ne tikai sportā, bet arī citās jomās," skaidroja amatpersona. "Iespējams, LFF nepieciešams pasniegt sabiedrībai tās rīkotās aktivitātes vēl pārliecinošāk, lai nerastos dažādi jautājumi vai nepareizi secinājumi par paveikto Latvijas futbolā. Domāsim arī šajā virzienā! Taču, ja kāds šodien apzināti vēlas graut Latvijas futbola tēlu, sniedzot dažādus izteicienus publiskajā telpā, tad tie nav cilvēki, kas vēlas palīdzēt futbolam. Turklāt viņi to dara nepareizā veidā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!