Foto: LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis tomēr pats atkāpies no amata un to lūdzis apstiprināt LFF valdei. Savukārt juridiskais jautājums par līguma oficiālu izbeigšanu vēl tiks risināts, kā arī joprojām nav skaidrības par bijušajam valstsvienības vadītājam Aleksandram Starkovam pienākošos kompensāciju.

LFF ceturtdien paziņoja, ka pēc 25 gadu darba ģenerālsekretāra amatu atstās Mežeckis, bet viņa vietu ieņems līdzšinējais izpilddirektors Edgars Pukinsks. Kā zināms, pagājušajā nedēļā LFF prezidenta vēlēšanās uzvarēja bijušais izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, kurš ģenerālsekretāra amatā vēlējās redzēt Pukinsku. Tikmēr Mežeckis bija LFF prezidenta amata cita kandidāta Vadima Ļašenko favorīts uz ģenerālsekretāra vietu.

Mežeckis ilgus gadus bija līdzšinējā prezidenta Gunta Indriksona "labā roka" un viņa izvēlētais ģenerālsekretārs. Pēc Indriksona paziņošanas par aiziešanu no amata Mežeckis nedomāja sekot šim piemēram un kategoriski iebilda par atlūguma iesniegšanu. "Vai Jānis Mežeckis 27. aprīlī LFF kongresā iesniegs atlūgumu? Jāskatās, kas būs prezidents. Tas ir juridisks jautājums. Pats nedomāju atkāpties, jo man ir līgums līdz četru gadu cikla beigām. Pašam atkāpties it kā nebūtu loģiski," marta beigās sarunā ar portālu "Delfi" teica Mežeckis.

Tagad Mežeckis savu viedokli mainījis un tomēr pats uzrakstījis atlūgumu.

"Daudzas reizes esmu teicis, ka gatavoju sev maiņu, un izraudzītais bija Edgars Pukinsks. Kaspars uzvarēja vēlēšanās, Edgars bija viņa kandidāts uz šo amatu, un neredzēju iemeslu pretoties, lai valdei kaut kādā balsojumā būtu jālemj, kas būtu nākamais ģenerālsekretārs. Varēju neatkāpties, tad būtu konflikta situācija. Domāju, ka tagad ar šo lēmumu mēs sabiedrībai parādām, ka gribam būt vienoti un solidarizējamies šajā lietā," savu viedokli tagad mainījis Mežeckis.

Mežeckis vēl mēnesi būs ģenerālsekretārs, lai nodotu darba lietas Pukinskam. Pēc tam Mežeckis pildīs LFF valdes locekļa (bez balss tiesībām) pienākumus, kā arī konsultēs jauno prezidentu un ģenerālsekretāru, izmantojot savu starptautisko pieredzi un sakarus.

Līdz ar Gorkša atnākšanu un Pukinska kļūšanu par ģenerālsekretāru, visticamāk, no LFF štata saraksta pazudīs izpilddirektora vieta. Kā skaidroja Pukinsks, Gorkšs daudz aktīvāk strādās kā prezidents, biežāk būs reālais LFF darbu vadītājs un pārņems daudzus līdzšinējos Mežecka pienākumus. Noprotams, ka Pukinsks pārņems daļu Mežecka pienākumu, bet daļu viņa pienākumu tiks uzticēti atbildīgajām nodaļām.

Par citām iespējamām izmaiņām LFF struktūrā Gorkšs vēl nesteidzās runāt. Gorkšs vēl nav runājis ar visiem LFF darbiniekiem, tiks veikts darbinieku funkciju audits un vērtēti pienākumi.

Kaut gan Mežeckis pats uzrakstījis atlūgumu, Pukinsks teica, ka LFF ir mēnesis laika, lai saprastu līguma izbeigšanas juridisko aspektu. Visticamāk, ka šis punkts sevī ietver arī finansiālo kompensāciju, par ko LFF pagaidām runā izvairīgi.

Tāpat joprojām nav skaidrības par bijušā valstsvienības galvenā trenera Starkova aiziešanu no valstsvienības un viņam pienākošos kompensāciju. Pukinsks skaidro, ka "Starkova jautājums" joprojām ir atvērts un "tas ir daudz globālāks, sevī ietverot kopējā budžeta analīzi un pārskatīšanu". "Jāsaprot, kādi būs nosacījumi jaunajam trenerim, un jānoslēdz sarunas ar Starkova kungu," bilda Pukinsks.

Gorkšs atklāja, ka ceturtdien ir ieplānotas sarunas ar Starkovu, pēc kurām varētu būt lielāka skaidrība šajā jautājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!