Foto: RIA Novosti/Scanpix

Desmito uzvaru pēc kārtas UEFA Čempionu līgas turnīra futbolā spēlēs trešdien izcīnīja Vācijas vienība Minhenes "Bayern", sasniedzot jaunu turnīra rekordu.

Aizvadītajā mačā pagājušās sezonas turnīra un arī Vācijas čempionāta spēcīgākā komanda ar rezultātu 3:1 (1:0) izbraukumā pieveica Latvijas pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvēto Krievijas spēcīgāko vienību Maskavas CSKA.

Spēles rezultātu 17.minūtē pēc lieliska sitiena ar kreiso kāju atklāja Nīderlandes pussargs Arjēns Robens, bet 56.minūtē uzbrūkošais pussargs Mario Gēce panāca jau 2:0. Realizējot 11 metru soda sitienu, 62.minūtē japānis Keisuke Honda vienus vārtus atguva, tomēr trīs minūtes vēlāk precīzs no 11 metru soda sitiena atzīmes bija arī Tomass Millers, sasniedzot 3:1.

"Bayern" komanda ir vienīgā UEFA Čempionu līgā, kas šosezon vēl nav zaudējusi nevienu punktu.

Iepriekšējo divu gadu Latvijas labākais futbolists Cauņa šajā mačā savai komandai nevarēja palīdzēt, jo turpina ārstēt kājas pirksta lūzumu.

Līdzšinējais UEFA Čempionu līgas rekords piederēja Spānijas komandai "Barcelona", kas 2002. un 2003.gadā svinēja panākumus deviņos mačos pēc kārtas.

Citā šīs grupas trešās kārtas mačā vēlāk trešdien Anglijas klubs Mančestras "City" uzņems Čehijas komandu Plzeņas "Viktoria".

D apakšgrupā "Bayern" un "City" komandas ar attiecīgi 15 un deviņiem punktiem jau nodrošinājušas pirmās divas vietas un ceļazīmes uz izslēgšanas turnīru. Trešā ar trim punktiem ir CSKA komanda, bet "Viktoria" joprojām ir bez punktiem.

Pēc divu apļu aizvadīšanas katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs turnīra astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Savukārt turnīra fināls plānots 2014.gada 24.maijā Portugāles pilsētā Lisabonā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja Minhenes "Bayern", kas finālmačā divu Vācijas klubu duelī ar 2:1 pārspēja Dortmundes "Borussia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!