Foto: AP/Scanpix
Vācijas vadošā futbola kluba Minhenes "Bayern" prezidentam Ulriham Hēnesam prasītāji otrdien izvirzījuši apsūdzību par mahinācijām ar nodokļiem.

Lieta par Hēnesa izvairīšanos no nodokļu maksāšanas tiesā pabija mēnesi, bet pēc otrdienas lēmuma tiesai būs jālemj, vai tiks uzsākta lietas iztiesāšana.

Lēmums par to, vai Hēnesam būs jāstājas tiesas priekšā, tiks pieņemts ne ātrāk kā septembra beigās. Līdz tam tiesa par lietas prasītāju sarūpētājiem pierādījumiem komentārus nesniegs.

Pašlaik 61 gadu vecais Hēness jau iepriekš medijiem bija atzinies, ka pieļāvis "nopietnu kļūdu" saistībā ar savu Šveices kontu, taču vēloties to labot un likums šādu iespēju piedāvājot. Martā viņš izmeklēšanas ietvaros tika aizturēts, taču atbrīvots pret piecus miljonus eiro (3,5 miljonus latu) lielu drošības naudu.

Maijā Hēness piedāvājās uz laiku atstāt "Bayern" prezidenta krēslu, taču pret to iestājās kluba valde.

Hēness savus ienākumus gūst gan kā "Bayern" prezidents, gan arī no veiksmīga gaļas pārstrādes biznesa. Lai arī izmeklētāji un Hēness klusē par Šveices kontā paslēptās naudas daudzumu, mediji uzskata, ka runa ir par miljoniem.

Kā futbolists Hēness pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados ar "Bayern" trīs reizes kļuva par Vācijas čempionu, kā arī trīs reizes triumfēja Eiropas kausa izcīņas turnīrā (tagad - UEFA Čempionu līga). Savukārt Rietumvācijas izlases sastāvā viņš kļuva par 1972.gada Eiropas čempionu un 1974.gada Pasaules kausa ieguvēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!