Foto: Reuters/Scanpix
Vācijas čempionvienības Minhenes "Bayern" prezidentam Ulriham Hēnesam par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas Vācijas tiesa ceturtdien piespriedusi trīs gadu un sešu mēnešu cietumsodu, vēsta ārzemju mediji.

Kā ziņojām, Vācijas vadošā futbola kluba Minhenes "Bayern" prezidentam Ulriham Hēnesam pagājušā gada vasarā tika izvirzīta apsūdzība par mahinācijām ar nodokļiem.

61 gadu vecais Hēness jau iepriekš medijiem bija atzinies, ka pieļāvis "nopietnu kļūdu" saistībā ar savu Šveices kontu, taču vēloties to labot un likums šādu iespēju piedāvājot. Pērn pavasarī viņš izmeklēšanas ietvaros tika aizturēts, taču atbrīvots pret piecus miljonus eiro lielu drošības naudu.

Hēness savus ienākumus gūst gan kā "Bayern" prezidents, gan arī no veiksmīga gaļas pārstrādes biznesa. Lai arī izmeklētāji un Hēness klusē par Šveices kontā paslēptās naudas daudzumu, mediji uzskata, ka runa ir par vairākiem miljoniem.

Tiek ziņots, ka 62 gadus vecais Hēness nodokļos nav samaksājis 18 miljonus eiro. Viņš var iesniegt apelāciju, kas, visticamāk, arī tiks darīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!