68 gadu vecumā pēc smagas slimības miris leģendārais holandiešu futbolists treneris Johans Kruifs, vēsta ārzemju mediji.

Oktobra beigās Kruifam tika diagnosticēts plaušu vēzis.

"2016. gada 24. martā pēc ilgas cīņas ar vēzi Johans Kruifs Barselonā ģimenes lokā šķīrās no dzīves. Lūdzam ar cieņu izturēties pret ģimenes sērām," teikts leģendārā futbolista un trenera mājas lapā internetā.

Johans Kruifs dzimis 1947. gada 25. aprīlī Amsterdamā. Savas karjeras laikā trīsreiz ieguvis Čempionu kausu, 1974. gada Pasaules kausa finālturnīrā tika atzīts par labāko futbolistu. Trīsreiz - 1971., 1973 un 1974. gadā - ieguvis Zelta bumbu kā sezonas labākais spēlētājs, piecreiz atzīts par Nīderlandes gada labāko futbolistu.

Kruifs tika atzīts par 20. gadsimta trešo izcilāko futbolistu "World Soccer" versijā aiz Peles un Maradonas, bet "FC Barcelona" labāko spēlētāju sarakstā viņš ieņem otro vietu.

Pēc spēlētāja karjeras beigām strādājis Amsterdamas "Ajax" par treneri, 1986. un 1987. gadā aizvedot komandu līdz uzvarai Holandes kausa izcīņā un Eiropas kausa ieguvēju Kausa izcīņā 1987. gadā.

No 1988. līdz 1996. gadam Kruifs bija "FC Barcelona" treneris, un četras sezonas pēc kārtas viņa vadība Katalonijas komanda uzvarēja Spānijas čempionātā, trīsreiz - Spānijas Superakusa izcīņā, pa reizei - Spānijas kausa izcīņā, Eiropas Superkausa izcīņā, Eiropas Čempionu kausa izcīņa un Eiropas kausa ieguvēju Kausa izcīņā.

Trīsreiz viņš tika atzīts par gada labāko treneri pasaulē.

No 2009. gada līdz aiziešanai mūžībā Kruifs trenēja Katalonijas futbola izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!