Foto: AFP/Scanpix

Portugāļu futbola speciālists Žozē Mourinju šonedēļ devis mājienus, ka savu karjeru varētu turpināt Anglijā.

Pašlaik Mourinju trenē Spānijas vienību Madrides "Real", kas šonedēļ trešo sezonu pēc kārtas no UEFA Čempionu līgas sacensībām izstājās pusfināla fāzē, bet pēdējā laikā arvien aktīvāk rit runas, ka pēc sezonas portugālis atstās šo amatu.

"Mana nākotne nav svarīga. Madrides "Real" komanda ir svarīga," šonedēļ teica Mourinju. "Zinu, ka Anglijā tieku mīlēts. Mani mīl gan fani, gan žurnālisti, kas ir godīgi pret mani. Viņi mani kritizē un dod kredītpunktus, kad esmu tos pelnījis."

"Zinu, ka Anglijā mani mīl arī klubi, īpaši viens," stāstīja Mourinju. "Spānijā ir citādāk, jo cilvēki mani ienīst. Tas ir grūti, jo es mīlu klubu un prezidentu, bet mēs esam izveidojuši komandu, kas var sasniegt daudz."

Kā ziņots, pagājušā mēneša beigās Spānijas laikraksts "El Pais" ziņoja, ka vismaz 15 Madrides "Real" spēlētāji vēlas, lai Mourinju nākamajā sezonā neturpina darbu vienības galvenā trenera amatā.

Mourinju līgums ar Spānijas čempioniem ir spēkā līdz 2016.gadam, bet arī pats portugāļu speciālists jau atzinis, ka šaubās par savu strādāšanu "Real" vienībā arī nākamajā sezonā, tomēr uzsvēris, ka viņa attiecības ar prezidentu Florentino Peresu ir labas un par nākotni abas puses lems pēc sezonas.

Iepriekš Mourinju sekmīgi strādājis arī ar dzimtenes klubu "Porto", kā arī Anglijas vienību Londonas "Chelsea" un Milānas "Inter" no Itālijas.

Mourinju pa divām reizēm kļuvis par Anglijas un Itālijas čempionu, kā arī reizi triumfējis Spānijas čempionātā. Viņa kontā ir divas uzvaras UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Spānijas čempionātā Madrides "Real" ieņem otro vietu, tomēr piecas kārtas pirms sezonas beigām no "Barcelona" komandas atpaliek par 11 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!