Anglijas Futbola asociācija (FA) piedāvājusi portugāļu futbola speciālistam Žozē Mourinju kļūt par Anglijas izlases galveno treneri, informē "BBC Sport".
FA vadība sazinājusies ar Mourinju aģentu Žorže Mendešu, lai piedāvātu bijušajam "Chelsea" galvenajam trenerim valsts nacionālās izlases vadības grožus, taču Mourinju ieņēmis nogaidošu pozīciju.

"Mourinju apsolīja apdomāt šo piedāvājumu, taču patlaban viņš vēlas nogaidīt, kā risināsies lietas divos vadošajos Spānijas klubos, it sevišķi Madrides "Real"," pēc sarunas ar Mourinju tuvu stāvošiem informācijas avotiem, vēsta "BBC Sport".

Tajā pat laikā FA prezidents Braians Barviks paziņojis, ka viņa vadītā iestāde portugālim nekādus piedāvājumus nav izteikusi.

Vēl Anglijas izlases galvenā trenera kandidātu sarakstā FA iekļāvusi Fabio Kapello, Martins O'Nīls, Marčello Lipi un Jirgens Klinsmans.

Anglijas Premjerlīgas kluba "Aston Villa" treneris Martins O'Nīls, kurš jau divreiz paziņojis, ka šobrīd nevēlas strādāt ar Anglijas izlasi, izteicies: "Mourinju ir labākais no kandidātiem. Viņam būtu pietiekami daudz laika, lai sekotu izlases kandidātu panākumiem un plānotu izlases darbu.

Anglijas futbola izlase nākamo spēli aizvadīs 6.februārī, kad Vemblija stadionā tiksies ar Šveici, līdz ar to paredzams, ka līdz šim datumam jaunais galvenais treneris tiks iecelts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!