Foto: AFP/Scanpix
Ekstravagantais Spānijas futbola kluba Madrides "Real" galvenais treneris Žozē Mourinju pēc zaudējuma UEFA Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē neveiksmē vainoja mača galveno tiesnesi Volfgangu Štarku.

Kā ziņots, trešdien notikušajā spēlē "Real" savā laukumā ar 0:2 (0:0) zaudēja iepriekšējo divu sezonu Spānijas čempionvienībai "Barcelona".

Cīņas 61.minūtē Štarks diezgan strīdīgā epizodē no laukuma noraidīja "Real" komandas portugāļu aizsargu Pepe, bet brīdi vēlāk uz tribīnēm tika nosūtīts arī pats Mourinju.

Pēc tam "Barcelona" zvaigzne Lionels Mesi 76. un 87.minūtē guva divus vārtus, nodrošinot savam klubam uzvaru.

"Šis mačs lieliski parādīja, ka spēlēs ar "Barcelona" citām komandām nav nekādu izredžu uzvarēt, tāpēc ka Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) neļauj citām vienībām pret viņiem spēlēt, taču es nesaprotu, kāpēc," ar skarbiem izteicieniem neskopojās Mourinju. "Iespējams, ka pie vainas ir UNICEF [ANO Bērnu fonds], kura logotips rotā "Barcelona" formas. Tomēr kādā jaukā dienā tiks atrasta atbilde uz šo jautājumu."

Mourinju atzina, ka "Real" jau ir izstājies no Čempionu līgas turnīra.

Tāpat ambiciozais portugāļu treneris izteicās, ka nesaprot, kāpēc galvenais treneris tik saspringtā spēlē varēja parādīt sarkano kartīti Pepem.

""Barcelona" ir fantastiska komanda, un lai neviens nepareizi interpretē manus vārdus, bet kāpēc divu līdzīgu komandu saspringtā mačā tiesnesis izdarīja to, ko viņš izdarīja. Tiesnesis futbolā ir domāts tam, lai abām komandām nodrošinātu vienādus apstākļus. Lai uzvarētu spēcīgākais," pastāstīja Mourinju, piebilstot, ka dažreiz viņam ir "pretīgi dzīvot šajā pasaulē".

Runājot par savu noraidījumu, Mourinju atzina, ka tiesnesim neko nav pateicis. "Es tikai aplaudēju viņa lēmumam ar diviem pirkstiem. Ja pateiktu viņam visu, ko domāju, tad mana karjera beigtos šajā pašā dienā."

Tāpat Mourinju izteicās, ka viņam būtu kauns uzvarēt Čempionu līgā, ja viņš būtu "Barcelona" galvenais treneris.

"Čempionu līgā esmu triumfējis divas reizes, un mani spēlētāji veltīja visus spēkus, lai to paveiktu. Hoseps Gvardiola ir labs treneris, taču tituls viņam jāiegūst normālos apstākļos," teica Mourinju.

Mourinju uzsvēra, ka atbildes mačs Barselonā būs ļoti smags.

"Barselonā cīnīsimies par savu godu, bet bez Pepe un Serhio Ramosa mums klāsies ļoti grūti. Tur mums jācīnās par savu lepnumu," piebilda Mourinju.

Tikmēr "Barcelona" galvenais treneris Gvardiola lepojas ar savu padoto parādīto sniegumu mačā ar "Real", īpaši izceļot Mesi nopelnus.

"Visu spēli kontrolējām "Real" uzbrukumu ātrumu un bijām agresīvāki," atzina Gvardiola. "Pirmajā puslaikā neļāvām pretiniekam izveidot nevienu bīstamu momentu, un tas nav viegli. Ļoti lepojos ar komandu."

Gvardiola uzsvēra, ka "Barcelona" komandai ir ļoti paveicies, ka tās rindās spēlē Mesi.

"23 gadu vecumā viņš komandas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā jau ieņem trešo vietu. Tas ir iespaidīgi," slavinošus vārdus Mesi veltīja Gvardiola.

Gvardiola atzina, ka atbildes spēlē "Real" būs vēl bīstamāka, tāpēc "Barcelona" vēl nav iekļuvusi finālā.

"Nedrīkstam atslābināties. Tāds klubs kā "Real" nekad nepadodas, tāpēc atbildes spēlē jābūt piesardzīgiem. Pagaidām vēl neesam iekļuvuši finālā," atzina Gvardiola.

Abu komandu atbildes spēle Barselonā notiks 3.maijā. Finālā iekļūs uzvarētāji divu spēļu summā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!