Foto: AP/Scanpix

Krievijas premjerministrs Vitālijs Mutko atkal tiek norādīts kā Krievijas Futbola federācijas (KFF) prezidents; šo amatu viņš pameta pagājušā gada beigās olimpiskās diskvalifikācijas dēļ, ziņo ārzemju mediji.

Kā zināms, Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) 2017. gada beigās bijušajam Krievijas sporta ministram Mutko piemēroja mūža diskvalifikāciju un viņš apturēja savu darbību KFF, lai veltītu laiku cīņai pret šo sodu.

Tagad KFF mājas lapā Mutko atkal ir norādīts kā organizācijas prezidents.

KFF preses dienests, komentējot šo informāciju, norādījis, ka Mutko neatkāpās no amata, bet tikai "apturēja savu darbību". "KFF mājas lapā organizācijas prezidents skaitās Mutko, jo viņš šo posteni nepameta, bet tikai uz laiku apturēja savu darbību," izdevums "Sport Ekspress" citē federācijas preses sekretāru Igoru Vladimirovu. "Aleksandrs Alajevs turpina pildīt ģenerāldirektora/ģenerālsekretāra funkcijas, kā arī ir prezidenta pienākumu izpildītājs to iemeslu dēļ, ko es nosaucu augstāk. Pārējās baumas mēs nekomentējam."

Pēc SOK diskvalifikācijas Mutko tika izslēgts arī no FIFA padomes, decembrī viņš atkāpās no 2018. gada Pasaules kausa finālturnīra orgkomitejas vadītāja posteņa.

Nedz SOK, nedz Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) nepierādīja, ka Mutko bijis tieši iesaistīts 2014. gada Soču ziemas olimpisko spēļu dopinga skandālā un centralizētajā dopinga shēma, taču viņš tika sodīts kā valsts atbildīgais ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!