Foto: AFP/Scanpix

Naftas cenu krituma izraisītās finansiālās krīzes dēļ Alžīrijas Futbola federācija aizliegusi nacionālajām komandām piesaistīt ārzemju spēlētājus.

Alžīrijas naftas eksports šogad samazinājies gandrīz uz pusi, graujot Ziemeļāfrikas valsts ekonomiku. Tās eksporta ienākumos gandrīz 95% veido naftas pārdošana.

Kā atzinusi nacionālā futbola federācija, lēmums pieņemts "sarežģītās" finansiālās situācijas valstī dēļ, kas liedz "legāli iegūt valūtu", lai samaksātu algas ārvalstu spēlētājiem.

Lēmums stājies spēkā nekavējoties, tomēr spēlētājiem, kuriem ir spēkā esoši līgumi, būs atļauts palikt komandās līdz līguma termiņa beigām.

Pašlaik Alžīrijā ārvalstu valūtu pārskaitījumi ir ierobežoti un futbola komandām nepieciešams saņemt apstiprinājumu no centrālās bankas. Katram, kurš cenšas izvest naudu no valsts, draud kriminālvajāšana un pat cietumsods.

Pašlaik Alžīrijas komandā spēlē aptuveni 30 ārvalstu spēlētāji, kas pārsvarā ir no Āfrikas valstīm, tomēr daži arī dzimuši Eiropā, kas pārsvarā ir francūži ar alžīriešu saknēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!