Foto: AFP/Scanpix

Pasaules dārgākais futbolists Neimars pēc rekordlielās pārejas sestdien nevarēs palīdzēt savam jaunajam klubam "Paris Saint-Germain" Francijas čempionāta sezonas pirmajā spēlē, jo laicīgi nav iesniegti visi nepieciešamie dokumenti.

PSG sestdien savā laukumā tiksies ar "Amiens", uzsākot Francijas čempionāta jauno sezonu, tomēr Neimars mačā vēl nepiedalīsies. Kā vēsta ārzemju masu mediji, starptautiskā transfēra sertifikāts Francijā nav saņemts līdz pusnaktij, kas bija pēdējais termiņš pirms sestdienas spēles. Līdz ar to, visticamāk, PSG rindās brazīlietis debitēs 13. augustā spēlē pret "En Avant de Guingamp".

Lai gan Neimars nepalīdzēs komandai pirmajā mačā, līdzjutēji sestdien redzēs viņu laukumā. PSG plāno pirms spēles rīkot Neimara svinīgo sagaidīšanu jaunajā klubā un iepazīstināt visus līdzjutējus ar futbolistu "Parc des Princes" stadionā.

Piektdien Neimars pirmo reizi ieradies PSG mājvietā un sniedzis pirmās intervijas. Futbolists pauda nožēlu, ka daudzi fani viņa pāreju saista tikai un vienīgi ar naudu. "Šiem cilvēkiem varu tikai pateikt, ka viņi neko nezina par manu personisko dzīvi. Man nekad mērķis nav bijis daudz naudas. Ja tiektos pēc naudas, tad es būtu citos klubos citās valstīs. Žēl, ka cilvēki vēl tā domā, bet prieks, ka PSG man tic."

Ziņots, ka 25 gadus vecais Neimars šonedēļ par futbolā rekordlielu summu – 222 miljoniem eiro – pārgāja no "Barcelona" uz PSG. Parīzes klubā Neimara alga būs 45 miljoni eiro gadā, bet laukumā viņu varēs redzēt ar ierasto 10. numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!