Foto: AFP/Scanpix

Talantīgākais brazīliešu jaunais futbolists Neimars Spānijas čempionvienības "Barcelona" sastāvā debitēs mačā pret viņa iepriekš pārstāvēto Brazīlijas "Santos" komandu.

Tas kļuvis zināms piektdien, kad "Barcelona" savā oficiālajā mājaslapā paziņoja, ka komandas pretinieks ikgadējā Joana Gampera trofejas izcīņas spēlē būs tieši "Santos" vienība. Mačs noritēs 2.augustā "Camp Nou" stadionā Barselonā.

Šī draudzības spēle ir daļa no vienošanās par 21 gadu vecā Neimara pāreju uz spāņu klubu. Atbildes mačs vēlāk tiks aizvadīta Brazīlijā, taču tā norises datums vēl nav zināms.

Gampera trofeja ik gadu tiek izcīnīta augustā, "Barcelona" klubam gatavojoties Spānijas futbola čempionāta nākamajai sezonai.

Šveicietis Gampers ir vienības izveides iniciators un pagājušā gadsimta sākumā vairākkārt ieņēmis kluba prezidenta amatu.

"Barcelona" komanda jau 20.jūlijā tiksies ar Polijas pilsētas Gdaņskas vienību "Lechia", taču Neimars savus jaunos komandas biedrus satikšot tikai 29.jūlijā, jo viņam esot jāpilda pienākumi, kas saistīti ar Brazīlijā notiekošo Konfederāciju kausu.

Kā ziņots, Neimars līgumu ar "Barcelona" klubu oficiāli noslēdza jūnija sākumā. Spānijas mediji uzskata, ka viņa transfēra summa ir starp 51,7 un 64,6 miljoniem dolāru (27,9 un 34,8 miljoniem latu).

Neskatoties uz savu nelielo vecumu, Neimars "Santos" galvenās komandas pamatsastāva futbolists bija jau četrus gadus, 256 mačos izceļoties ar 156 gūtajiem vārtiem un 77 rezultatīvām piespēlēm.

2011.gadā Neimars aizveda "Santos" komandu līdz triumfam Dienvidamerikas spēcīgākajā klubu turnīrā "Libertadores". Vienība šo titulu ieguva pirmoreiz kopš pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem, kad to vēl pārstāvēja Pele.

Tāpat Neimars jau aizvadījis 38 spēles Brazīlijas izlasē, gūstot 23 vārtus.

Šosezon "Barcelona" komanda spēja priekšlaicīgi nodrošināt 22.valsts čempionu titulu vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!