Foto: Reuters/Scanpix
Nīderlandes futbola izlase otrdien 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā savā laukumā ar 2:3 (0:2) piekāpās Čehijas valstsvienībai, tādējādi neizcīnot vietu pārspēlēs, kas ļautu vēl pacīnīties par vietu finālturnīrā.

Čehijas izlases labā pirmajā puslaikā vārtus guva Pāvels Kaderžābeks un Josefs Šurals, bet puslaika beigās viesus mazākumā atstāja Mareks Sučis. Tas gan otrajā puslaikā čehiem netraucēja panākt 3:0, kad bumbu savos vārtos raidīja Robins van Pērsijs.

Turpinājumā Klāss Jans Huntelārs un van Pērsijs divus vārtus atguva, tomēr mājinieki piedzīvoja sāpīgu zaudējumu, nekvalificējoties pat pārspēlēm par vietu finālturnīrā.

Tikmēr otrā A apakšgrupas mačā Turcija savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja Islandes valstsvienību, tādejādi nodrošinot vietu finālturnīrā kā labākā trešās vietas ieguvēja.

Jau vēstīts, ka vēl vienā A apakšgrupas duelī Latvija savā laukumā ar 0:1 (0:0) piekāpās Kazahstānas izlasei.

A apakšgrupā ar 22 punktiem uzvarēja Čehija, kamēr Islandes rēķinā par diviem punktiem mazāk.

Šīm vienībām ar 18 punktiem sekoja Turcija, kurai piecus punktus zaudēja Nīderlande. Kazahstāna ar pieciem punktiem bija piektā, bet pēdējā ar tikpat punktiem palika Latvija.

Tāpat vietu pārspēlēs otrdien izcīnīja Bosnija un Hercegovina, kas B apakšgrupas mačā viesos ar 3:2 (2:2) pārspēja Kipru.

Savukārt Beļģijas, kas jau bija nodrošinājusi vietu finālturnīrā, ar 3:1 (0:0) savā laukumā uzveica Izraēlu.

Tikmēr arī finālturnīru nodrošinājusī Velsa ar 2:0 (0:0) savā laukumā uzveica Andoru.

B apakšgrupā ar 23 punktiem uzvarēja Beļģija, no kuras par diviem punktiem atpalika Velsa. Trešā vieta Bosnijai un Hercegovinai, kam 17 punkti, par četriem punktiem apsteidzot Izraēlu. Piekto vietu ar 12 punktiem izcīnīja Kipra, bet Andora punktus šajā ciklā neguva.

Savukārt H apakšgrupā otrdien izšķīrās otrās ceļazīmes liktenis, kuru nopelnīja Horvātijas valstsvienība, izbraukumā ar 1:0 (1:0) uzvarot Maltu

Tikmēr Itālija ar 2:1 (0:1) savā laukumā uzveica Norvēģiju, kura palika trešā un piedalīsies pārspēlēs.

Vēl vienā H apakšgrupas duelī Bulgārija savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Azerbaidžānu.

H grupā uzvaru ar 24 punktiem izcīnīja Itālija, kamēr otrā ar 20 punktiem bija Horvātija. 19 punkti Norvēģijas rēķinā, bet ceturtā ar 11 punktiem bija Bulgārija, par pieciem punktiem apsteidzot Azerbaidžānu, bet divi punkti bija Maltas kontā.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļuva katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!