Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nigērijas futbola izlases krekli līdzjutēju vidū pārspējuši pat vairākas pasaulē slavenas komandas kā "Manchester United", liecina statistika.

Nigērijas Futbola federācija (NFF) atklājusi, ka nigēriešu 2018. gada Pasaules kausa finālturnīra forma, ko ražo "Nike", ir izpelnījusies lielu popularitāti — to iepriekšpārdošanā pasūtījuši trīs miljoni cilvēku. Publiskā pārdošanā izlases krekli nonāk 29. maijā.

Tādējādi Nigērijas izlase šajā ziņā pārspējusi ne tikai pārējas Āfrikas komandas, bet pat vairākus pasaules top klubus, piemēram, 2016. gadā "Manchester United" visā pasaulē pārdeva 2,85 miljonus kreklu, raksta portāls "Quartz Media".

Nigērijas izlases krekls maksā 85 dolārus, līdz ar to tas nav pieejams nabadzīgākajiem valsts iedzīvotājiem, jo vidēja alga Nigērijā ir zemāka par šo summu. Lielākos pārdošanas apjomus veido nigēriešu diasporu pārstāvji ārzemēs un futbola līdzjutēji, kam simpatizē šīs Āfrikas valsts formastērps un spēle. Toties valsti ir pārpludinājuši lēti pakaļdarinājumi, kas maksā trīsreiz lētāk, raksta "KewseESPN".

Liela daļa no pasūtītājiem lielā pieprasījuma dēļ savu Nigērijas izlases kreklu varētu saņemt tikai nākamgad, norādījis NFF prezidents Šehu Diko pēc tikšanās ar "Nike" vadību Amsterdamā, kur tika pirmoreiz atklāti pasūtījumu apjomi.

Nigērijas futbola izlase Pasaules kausa finālturnīram kvalificējusies kopumā piecas reizes un trīsreiz, 1994., 1998. un 2014. gadā, iekļuva astotdaļfinālā, kas ir valstsvienības augstākais sasniegums pasaules čempionātā.

Izlasi kopš 2016. gada trenē Gernots Rors, un viņa vadībā Nigērija kā pirmā no Āfrikas valstīm kvalificējās šāgada Pasaules kausa turnīram. Tajā Nigērija ielozēta D grupā, kurā spēlēs kopā ar Argentīnu, Islandi un Horvātiju.

Jaunākajā FIFA rangā Nigērija ieņem 47. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!