Latvijas čempionvienība futzālā "Nikars" ceturtdien tika pie otrās uzvaras Rīgā notiekošā UEFA kausa pamatsacensību turnīrā, kvalificējoties sacensību nākamajai kārtai.

Otrās kārtas mačā "Nikars" ar 2:1 (1:1) pieveica amatieru vienību no Norvēģijas "Vegakameratene".

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva portugālis Arnaldu un Vadims Lašenko.

Vēl vienā otrās kārtas spēlē Serbijas klubs Kragujevacas "Ekonomac" ar rezultātu 8:1 sagrāva Maķedonijas komandu Skopjes "Zelezarec".

Jau ziņots, ka pirmās spēļu kārtas mačos trešdien "Nikars" ar 6:1 pārspēja "Zelezarec", bet "Ekonomac" ar rezultātu 6:2 uzvarēja "Vegakameratene".

Līdz ar to sestdien plkst.16 mačā starp "Nikars" un "Ekonomac" komandām tiks noskaidroti grupas uzvarētāji. Tomēr abas komandas jau garantējušas vietu elites kārtas turnīrā, kur noskaidrosies finālturnīra dalībnieki.

Jāizceļ, ka Serbijas un Maķedonijas klubi otrdien 14 stundas pavadīja Frankfurtes lidostā un Rīgā ieradās tikai naktī uz trešdienu. Līdz pat trešdienai uz Rīgu nebija atceļojis komandu ekipējums - nedz formastērpi, nedz buči. Nepieciešamo ekipējumu vienības saņēma tikai stundu pirms turnīra sākuma.

Kā ziņots, "Nikars" un "Zelezarec" automātiski kvalificējās pamatsacensību kārtai, bet Norvēģijas un Maķedonijas klubi pirms mēneša piedalījās priekšsacīkstēs, uzvarot savās grupās.

Vietu elites kārtā jau ir nodrošinājušas četras komandas - pašreizējie UEFA futzāla kausa īpašnieki "Barcelona" no Spānijas, vēl viens Spānijas klubs "Murcia", Lisabonas "Benfica" no Portugāles un Kazahstānas vienība Almati "Kairat".

Elites kārtas turnīrs risināsies no 9. līdz 14.oktobrim.

"Nikars" pagājušā sezonā piekto reizi pēc kārtas kļuva par Latvijas spēcīgāko telpu futbola komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!