Foto: Publicitātes foto

Pēdējo sešu gadu Latvijas spēcīgākais futzāla klubs "Nikars" ceturtdien cieta neveiksmi pirmajā Čehijā notiekošajā Jerjomenko kausa izcīņas mačā, ar rezultātu 3:4 (1:3) piekāpjoties Krievijas klubam Jugorskas "Gazprom-Jugra".

Latvijas komandas labā vārtus guva Aleksandrs Žukovs un Evertons Santušs da Silva jeb Veve, kurš izcēlās divreiz.

"Nikars" nākamo spēli aizvadīs piektdien, kad A apakšgrupas ietvaros spēlēs pret Jekaterinburgas "Sinara" komandu no Krievijas, savukārt svētdien gaidāma spēkošanās pret Ukrainas komandu "Jenakivejec".

Jauno sezonu "Nikars" uzsāka oktobra sākumā, kad nespēja pārvarēt savās mājās notikušo UEFA kausa izcīņas pamatturnīra kārtu, savukārt nedaudz vēlāk vienībai izdevās triumfēt Latvijas Futbola federācijas (LFF) Superkausā.

Neveiksmi šī turnīra pirmajā mačā piedzīvojuši arī Latvijas vicečempioni "Raba", kas B grupā pārliecinoši ar 1:9 (0:5) atzina Krievijas komandas "Tjumeņ" pārākumu. Vienīgos vārtus Latvijas klubs guva pēc pretinieku futzālista raidījuma savos vārtos.

Turpinājumā "Raba" piektdien aizvadīs maču pret Čehijas klubu "Balticflora", bet svētdien tiksies ar Kazahstānas vienību "Kairat".

Apakšgrupu mači miniturnīros notiks no 31.oktobrim līdz 3.novembrim, kā arī no 19. līdz 22.decembrim. Pēc tam pa divām spēcīgākajām grupas komandām iekļūs finālturnīrā, kas nākamgad risināsies no 6. līdz 10.martam.

Leģendārā krievu futzāla spēlētāja Konstantīna Jerjomenko piemiņai veltītajā pirmajā turnīrā piedalās astoņas komandas, kurā bez trim Krievijas, vienas Ukrainas un vienas Kazahstānas vienības ir arī divas komandas no Latvijas un viens Čehijas klubs.

Konstantīns Jerjomenko pagājušā gadsimta beigās bija Krievijas minifutbola lielākā zvaigzne un tika atzīts par 20.gadsimta labāko futzāla spēlētāju pasaulē. Viņš nomira 2010.gadā 39 gadu vecumā pēc sirdstriekas amatieru spēles laikā.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!