Foto: Publicitātes foto

Latvijas spēcīgākais telpu futbola klubs "Nikars" svētdien guva uzvaru cīņā par piekto vietu Kazahstānā notiekošajā Jerjomenko kausa turnīrā.

Latvijas čempionvienība mača pamatlaikā cīnījās neizšķirti 2:2 (1:1) pret Krievijas komandu "Noriļskij nikeļ", taču papildlaikā "Nikars" telpu futbolisti bija pārāki un beigās guva panākumu ar 5:4..

"Nikars" labā mača pamatlaikā vārtus guva Jānis Pastars un brazīliešu leģionārs Fumasa Silva Santušs Rodrigu.

Spēles papildlaikā vēl divas reizes precīzs bija Santušs Rodrigu, bet uzvaras vārtus guva serbu vārtsargs Nemanja Momčilovičs, kurš pārsteidza visus ar negaidītu sitienu un panāca tobrīd 5:3 par labu "Nikars".

Jau ziņots, ka "Nikars" piedzīvoja divus zaudējumus grupu turnīrā. Latvijas čempionvienība ceturtdien ar rezultātu 3:5 (0:1) piekāpās Kazahstānas vienībai Astanas "Tulpar", bet piektdien "Nikars" ar rezultātu 2:6 (1:4) atzina Krievijas kluba Jekaterinburgas "Sinara" pārākumu.

Konstantīns Jerjomenko pagājušā gadsimta beigās bija Krievijas minifutbola lielākā zvaigzne un tika atzīts par 20.gadsimta labāko telpu futbolistu pasaulē. Viņš nomira 2010.gadā 39 gadu vecumā pēc sirdstriekas amatieru spēles laikā.

Jerjomenko kauss risinās kopš 2013.gada. Ja iepriekšējās sezonās turnīra čempioni tika noskaidroti vairākos sabraukumos, šoreiz sešas komandas sacenšas vienas nedēļas laikā.

Pašreizējā turnīra čempione ir "Sinara" komanda, kas pērn finālā apspēlēja "Tjumeņ" vienību. Savukārt pirmajā turnīrā, kas noslēdzās 2014.gadā, uzvarēja Almati "Kairat" no Kazahstānas.

Iepriekšējā sezonā "Nikars" astoto reizi pēc kārtas triumfēja Latvijas čempionātā, bet pagājušajā nedēļā sasniedza šīs sezonas pusfinālu, kur sērijā līdz trim uzvarām tiksies ar savu principiālo pretinieci "Raba". Savukārt otrajā pārī tiksies "Beitar" un "Daugavpils" vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!