Foto: F64

Astoņkārtējie Latvijas čempioni "Nikars" svētdien dramatiskā cīņā nepārvarēja Eiropas prestižākā telpu futbola klubu turnīra UEFA kausa Rīgā notikušo pamatturnīra kārtu, izšķirošos vārtus ielaižot pēdējā minūtē.

Turnīra noslēdzošajā spēlē "Nikars" ar 2:5 (0:2) piekāpās deviņkārtējiem Čehijas čempioniem "Era-Pack Chrudim".

Jau pirmajās piecās minūtēs Čehijas klubs izvirzījās vadībā ar 3:0, bet pēc puslaika "Nikars" atradās iedzinējos ar 0:4. Otrā puslaika ievadā Andrejs Aleksejevs vienus vārtus atguva, bet tā vidū Oskars Ikstēns pietuvojās līdz 2:4.

Pēdējās divas minūtes Čehijas klubs spēlēja bez vārtsarga un 22 sekundes pirms pamatlaika beigām guva izšķirošos vārtus, duelim noslēdzoties ar 2:5. Tieši šie pēdējie vārti kļuva izšķirošie, kas neļāva Latvijas komandai sasniegt nākamo kārtu.

Vēl vienā šīs apakšgrupas mačā sestdien Beļģijas vienība "Halle-Gooik" ar 8:1 (3:0) sagrāva Grieķijas čempionu titulu izcīnījušo Atēnu "Athina 90" komandu.

Līdz ar to noslēguma kopvērtējumā pa sešiem punktiem trijās spēlēs izcīnīja "Nikars", "Halle-Gooik" un "Era-Pack Chrudim" komandas, bet "Athina 90" palika bez punktiem.

Pirmās divas vietas ieņēma Čehijas un Beļģijas komandas, bet "Nikars" palika vien trešā, nekvalificējoties nākamajai kārtai. Ja "Nikars" trešajā spēlē nebūtu ielaiduši piektos vārtus, visām trim komandām savstarpējos mačos būtu neitrāla vārtu bilance, bet nākamo kārtu sasniegtu Latvijas un Beļģijas komandas, kas guva vairāk vārtus.

Kā ziņots, pirmajā kārtā ceturtdien "Nikars" ar 4:1 pieveica "Athina 90" komandu, bet piektdien, pateicoties Maksima Seņa pieciem vārtiem, ar 6:4 apspēlēja "Halle-Gooik".

Tikmēr "Era-Pack Chrudim" pirmajā mačā negaidīti ar 2:4 piekāpās "Halle-Gooik", bet pēc tam ar 6:0 pārspēja "Athina 90".

No pamatturnīra kārtas katras grupas divas spēcīgākās komandas pievienosies četrām labākajām Eiropas vienībām un sacentīsies elites kārtā. Savukārt pēc tam četru grupu uzvarētājas kvalificēsies finālturnīram.

"Nikars" savā laukumā UEFA pamatturnīra spēles rīko jau piekto gadu pēc kārtas. Līdz šim Latvijas titulētākais telpu futbola klubs sacensību elites kārtā spēja iekļūt trīs reizes - 2009./10., 2012./13. un 2014./15. gada sezonā. Aizvadītajā sezonā "Nikars" pirmo reizi kluba pastāvēšanas un Latvijas telpu futbola vēsturē spēja izcīnīt punktu arī elites kārtā, cīnoties neizšķirti (5:5) ar Serbijas spēcīgāko klubu Kragujevacas "Ekonomac". Zīmīgi, ka šogad "Ekonomac" jau ir starp četrām komandām, kas automātiski kvalificējusies elites kārtai.

Kopš 2013.gada sākuma komandu vada Eiropas telpu futbola sabiedrībā pazīstamais un pieredzes bagātais portugāļu speciālists Orlandu Duarte. Šogad komandas kodolu veido pašmāju telpu futbola vadošie spēlētāji un perspektīvākie jaunie telpu futbolisti. Vienīgie leģionāri ir 24 gadus vecais serbu vārtsargs Nemanja Momčilovičs, kuram jau ir pieredze UEFA kausa mačos, spēlējot savas dzimtenes kluba "Ekonomac" rindās, kā arī 27 gadus vecais spēlētājs Giorgijs Diakvnišvili no Gruzijas.

"Era-Pack Chrudim" ir deviņkārtēji Čehijas čempioni telpu futbolā, kas to padarījis par valsts titulētāko klubu šajā sporta veidā. UEFA kausa ietvaros čehu vienība ar "Nikars" iepriekš tikusies vienu reizi, kad "Era-Pack Chrudim" savā laukumā bija pārāki ar 10:1. Jau pēdējos septiņus gadus Čehijas čempioniem izdevies kvalificēties UEFA kausa elites kārtai.

Maija sākumā "Nikars" astoto reizi pēc kārtas triumfēja Latvijas čempionātā, turklāt nezaudēja nevienā vietējo turnīru mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!