Foto: fknikars.lv

Deviņkārtējā Latvijas čempione telpu futbolā Rīgas "Nikars" ceturtdien Bulgārijā notiekošā UEFA kausa pamatturnīra spēlē pārliecinoši ar 5:1 (1:1) uzvarēja Vācijas čempionvienību Hamburgas "Panthers", nodrošinot iekļūšanu turnīra nākamajā fāzē - elites kārtā.

Latvijas komandas labā vārtus guva Artjoms Koļesņikovs, Maksims Seņs, Antons Astrahancevs, kā arī brazīliešu leģionāri Vandersons un Evertons.

Rezultātu cīņas ceturtajā minūtē atklāja "Nikars", taču septiņas minūtes vēlāk "Panthers" atjaunoja neizšķirtu, izceļoties Mihaelam Meijeram.

Savukārt otrajā puslaikā izteikts pārsvars bija "Nikars" komandai. Cīņas 23.minūtē Seņs panāca 2:1, 31.minūtē Vandersons panāca 3:1, bet 43 sekundes vēlāk Evertons guva arī ceturtos Latvijas čempionvienības vārtus. Savukārt punktu cīņai pielika "Nikars" vārtsargs Astrahancevs.

LETA jau ziņoja, ka trešdien grupas pirmajā spēlē "Nikars" ar 5:2 (4:0) apspēlēja Gēteborgas IFK no Zviedrijas. Šajā mačā trīs vārtus iesita Latvijas kluba līderis Seņs.

Turnīra noslēgumā "Nikars" sestdien tiksies ar mājinieci Varnas "Grand Pro".

Savukārt dienas otrā spēlē Gēteborgas IFK sīvā cīņā ar 6:5 (1:3) uzvarēja "Grand Pro" un šis panākums "Nikars" komandai oficiāli nodrošināja pirmo vietu turnīrā un ceļazīmi uz nākamo kārtu.

"Nikars" ar sešiem punktiem divās spēlēs ir turnīra līdere, "Panthers" un Gēteborgas IFK tikuši pie trīs punktiem, kamēr Varnas komanda ir tukšā.

Vienāda punktu skaita gadījumā kā pirmais papildrādītājs tiek ņemts vērā savstarpējās spēlēs izcīnītie punkti, bet "Nikars" savstarpējos mačos Vācijas un Zviedrijas klubus ir uzvarējis.

"Panthers" Vācijas čempionātā uzvarējusi četrās no pēdējām piecām sezonām. Savukārt IFK par Zviedrijas čempioni kronēta 2013.gadā un iepriekšējās divās sezonās.

Pamatturnīrā 24 komandas ir sadalītas sešās grupās, no kurām pa divām labākajām komandām iekļūs elites kārtā. Pamatturnīra spēles norisināsies no 11. līdz 16.oktobrim.

Elites kārtā 12 pamatturnīra veiksminiecēm, arī "Nikars" komandai, pievienosies četras turnīra reitingā visaugstāk izliktās komandas - Almati "Kairat" (Kazahstāna), "Inter FS" (Spānija), Jugorskas "Ugra" (Krievija) un Maskavas "Dinamo" (Krievija).

Elites kārtas sacensības četrās apakšgrupās norisināsies novembra beigās, bet finālturnīru sasniegs katras apakšgrupas labākā komanda. Finālturnīra cīņas norisināsies aprīlī.

"Nikars" pagājušajā sezonā UEFA kausa pamatturnīra spēles uzņēma savā laukumā. Turnīra noslēdzošajā spēlē "Nikars" ar 2:5 (0:2) piekāpās deviņkārtējiem Čehijas čempioniem "Era-Pack Chrudim". Mača pēdējā minūtē ielaistie vārti liedza Latvijas komandai iekļūt elites kārtā.

Savukārt aprīlī "Nikars" devīto gadu pēc kārtas kļuva par Latvijas čempioniem.

Pēdējo reizi UEFA kausa izcīņas elites kārtā "Nikars" spēlēja 2014./2015.gada sezonā, bet vēl pirms tam tur iekļuva arī 2012./2013.gada sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!