Foto: DELFI

Latvijas čempionvienība telpu futbolā "Nikars" UEFA kausa izcīņas elites kārtas noslēdzošajā, trešajā, mačā svētdien sīvā cīņā ar rezultātu 4:5 (1:2) piekāpās Francijas spēcīgākajai vienībai Parīzes "Sporting".

Otrā puslaika vidū, gūstot divus vārtus pusminūtes laikā, "Sporting" futbolisti pārņēma vadību ar 4:2, tomēr priekšpēdējā minūtē Oskars Ikstēns panāca izlīdzinājumu 4:4. Neizšķirtu Latvijas komandai gan neizdevās noturēt un 16 sekundes pirms cīņas beigām "Sporting" izrāva uzvaru.

Kopā Ikstēns šajā mačā guva divus vārtus, bet pa reizei precīzi bija arī gruzīns Giorgi Diakvnišvili un Maksims Seņs.

Šo maču "Nikars" aizvadīja bez sava kapteiņa Arnaldu Pereiras, kurš iepriekšējā cīņā bija nopelnījis sarkano kartīti.

Jau vēstīts, ka pirmajā mačā "Nikars" ceturtdien ar 2:11 pārliecinoši piekāpās sacensību mājiniecei Almati "Kairat" no Kazhstānas, bet otrajā mačā piektdien cīnījās neizšķirti 5:5 ar Serbijas čempioni Kragujevacas "Ekonomac".

Jau pirms noslēdzošās C grupas kārtas bija zināms, ka ceļazīmi uz nākamo kārtu garantējusi "Kairat" komanda. Otro vietu izcīnījusi "Sporting" komanda, bet Latvijas un Serbijas pārstāvji sadala pēdējās divas vietas.

Kā ziņots, "Nikars" oktobrī ieņēma pirmo vietu Rīgā notikušajā pamatturnīra kārtas apakšgrupas turnīrā. Pirmajās divās spēlēs "Nikars" ar 4:1 uzvarēja Bulgārijas čempioni Varnas "Grand Pro" un ar 3:1 apspēlēja arī Polijas spēcīgāko klubu Belsko-Bjalas "Rekord", kas vēl pirms pēdējās kārtas garantēja vietu sacensību nākamajā posmā. Noslēdzošajā mačā Rīgas klubs pēdējā minūtē ielaida vārtus un ar 0:1 zaudēja Gruzijas labākajai vienībai Tbilisi "Iberia Star".

Septiņās dalības reizēs Latvijas titulētākais telpu futbola klubs sacensību elites raundā iepriekš bija spējis iekļūt divas reizes - 2009./2010.gada un 2012./2013.gada sezonās.

Arī pagājušajā sezonā "Nikars" savā laukumā uzņēma UEFA kausa izcīņas pamatturnīru, taču nespēja sasniegt elites kārtu, savā apakšgrupā paliekot trešajā vietā.

"Sporting" telpu futbolisti iepriekš ieņēma pirmo vietu savā pamatturnīra kārtas apakšgrupā, bet "Ekonomac" savā grupā ierindojās otrajā pozīcijā. Līdz šim neviens Francijas klubs sacensību elites kārtai nebija spējis kvalificēties.

Savukārt "Kairat" komanda šai turnīra kārtai bija kvalificējusies automātiski, pirms izlozes būdama viena no četrām visaugstāk izliktajām vienībām. Tā elites kārtā nemainīgi startē kopš 2006./2007.gada sezonas, kad tika ieviests pašreizējais sacensību formāts.

Elites kārtas četru grupu uzvarētājas kvalificēsies finālturnīram, kas risināsies nākamā gada aprīlī.

Maija sākumā "Nikars" septīto reizi pēc kārtas triumfēja Latvijas čempionātā.

Kopš 2013.gada sākuma "Nikars" komandu vada Eiropas telpu futbola sabiedrībā pazīstamais un pieredzes bagātais portugāļu speciālists Orlandu Duarte. Klubam vasarā pievienojās Latvijas telpu futbola izlases kapteinis Andrejs Aleksejevs, kurš iepriekšējos gadus spēlēja Kiprā. Tikmēr no "Raba" komandas vienībai šogad tika piesaistīts 2011. un 2013.gada Latvijas labākais telpu futbolists Maksims Seņs, bet no vienības aizgājuši gandrīz visi leģionāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!