Latvijas čempione "Nikars" ceturtdien UEFA telpu futbola Čempionu līgas mača pirmajā puslaikā izskatījās kā bērni, pēc zaudējuma tēlaini izteicās rīdzinieku galvenais treneris Orlandu Duarte.

Kā ziņojām, "Nikars" ceturtdien Jelgavā cieta graujošu zaudējumu UEFA telpu futbola Čempionu līgas pamatturnīra pirmajā mačā. "Nikars" spēlētāji ar 0:7 zaudēja Polijas klubam Belsko-Bjalas "Record".

"Apsveicu pretiniekus ar uzvaru. Šī komanda ir smagi strādājusi iepriekšējos gados, lai nonāktu augstā līmenī. Viņiem ir nodrošināti arī labi darba apstākļi. Taču mēs nemeklējam attaisnojumus. Pretinieks šodien bija stiprāks. Šī ir īstu vīriešu spēle. Taču mūsu komanda šodien laukumā pirmā puslaika sākumā izskatījās kā bērni," klubs citē Duartes teikto.

"Nikars" vienība jau mača sākumā ātri ielaida divus vārtus.

"Nelielas detaļas vienmēr izšķir rezultātu. Treniņos mēs par tām runājam, spēlētāji zina, ko darīt šādās situācijās, taču šajā spēlē viss notika otrādāk. Līdzīgi kā dzīvē, arī spēlē - ja nav nepieciešamā rakstura un attieksmes, cerēt uz pozitīvu rezultātu nevar un parasti tiek piedzīvots zaudējums. Otrajā puslaikā spēlējām krietni labāk. Manis vadītās komandas vienmēr cīnās līdz galam. Mēs nekad nepadodamies. Taču, ja mēs spēlēsim arī turpmāk tā, kā to darījām šodien spēles sākumā, šajā turnīrā piedzīvosim trīs zaudējumus," skaidroja portugāļu speciālists.

Tikmēr pretinieku galvenais treneris Andžejs Šlapa pauda, ka komanda izcīnījusi svarīgu uzvaru.

"Zinājām, ka "Nikars" komandas galvgalī ir ļoti labs treneris, tāpēc nopietni gatavojāmies spēlei. Ļoti svarīgi bija izcīnīt uzvaru pār mājiniekiem tieši turnīra sākumā. Mums bija ļoti laba sagatavošanās pirms šīs spēles, taču tas ir tikai sākums. Ja iepriekšējo reizi mēs no Rīgas atbraucām sliktā noskaņojumā, tad cerams, ka šogad to izdosies izdarīt daudz labāk," atzīmēja Šlapa.

"Nikars" šovakar plkst. 19.30 Zemgales Olimpiskajā centrā tiksies ar Timišoaras "Informatica" no Rumānijas, kas ceturtdien ar 0:1 atzina "Hohenstein-Ernstthal" pārākumu.

Grupas uzvarētāja iekļūs UEFA telpu futbola Čempionu līgas elites kārtā.

Apakšgrupu turnīra noslēdzošo maču "Nikars" aizvadīs svētdien pret "Hohenstein-Ernstthal".

Telpu futbola Čempionu līgas pamatkārta ir sadalīta divās daļās. A sacensībās piedalās UEFA ranga pirmajā līdz 11. vietā un 16.-19. vietā esošās komandas, tajā skaitā čempione "Inter Movistar" no Spānijas, bet otrajā B turnīrā sacenšas 12.-15. un 20.-22. vai 23. vietā esošās vienības, kā arī priekšsacīkstes pārvarējušās komandas.

"Nikars" šobrīd UEFA rangā atrodas 12. pozīcijā un piedalās B turnīrā, kurā, neskaitot Latviju, mači notiek arī Horvātijā, Kiprā un Slovākijā. 16 komandas katrā turnīrā tika sadalītas četrās apakšgrupās.

No A turnīra elites kārtā iekļūs 12 komandas jeb trīs labākās no katras grupas, kamēr B turnīram ir četras kvotas, tālāk tiekot katras grupas uzvarētājai.

UEFA telpu futbola Čempionu līgas turnīrs ar šādu nosaukumu debitē 2018./2019. gada sezonā. Līdz šim Eiropas prestižākā klubu turnīra nosaukums bija UEFA telpu futbola kauss.

"Nikars" komanda par valsts čempioni kronēta 11 reizes, tajā skaitā arī aizvadītajā sezonā. Iepriekšējā sezonā "Nikars" zaudēja visās trijās UEFA kausa pamatturnīra spēlēs un nekvalificējās elites kārtai, kur šis klubs ir spēlējis divas reizes - 2012./2013. gada un 2016./2017. gada sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!