Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Četrkārtējie Latvijas čempioni telpu futbolā "Nikars" nākamās sezonas UEFA telpu futbola kausa izcīņas pamatturnīrā, kas notiks Rīgā, ielozēti vienā grupā ar Spānijas šī brīža vadošās futbola organizācijas "Barcelona" telpu futbola komandu.

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) deleģējusi Latvijai rīkot 2011./2012.gada UEFA telpu futbola kausa izcīņas pamatturnīra vienas apakšgrupas turnīra spēles.

"Nikars" un "Barcelona" komandas ielozētas otrajā grupā, kurā spēlēs arī divas priekšsacīkšu kārtas veiksminieces.

Kopumā jaunajā sezonā UEFA telpu futbola kausa turnīrā spēlēs 49 Eiropas klubi no 48 valstīm. Priekšsacīkšu kārtā spēlēs 28 komandas, savukārt vēl 17 komandas iesaistīsies pamatturnīrā. Priekšsacīkšu kārtas spēles notiks no 13. līdz 21.augustam, kur septiņās apakšgrupās notiks viena apļa turnīri kādā no komandu mājvietām. Pamatturnīrā iekļūs septiņu apakšgrupu uzvarētāji.

Otrajā grupā spēlēs priekšsacīkšu turnīra E un C apakšgrupu uzvarētāji. E grupā ielozētas Ģēras ETO no Ungārijas, Londonas "Helvecia Futsal" no Anglijas, Vīnes "Stella Rossa" no Austrijas un Tallinas "Anži" no Igaunijas, bet C grupā spēlēs Kišiņevas "Tornado" no Moldovas, "Leotar Trebinje" no Bosnijas un Hercegovinas, Stokholmas "Falcao" no Zviedrijas un "Encamp" no Andoras.

Arī pamatturnīrā apakšgrupu spēles notiks kādā no komandu mājvietām laika posmā no 24.septembra līdz 2.oktobrim. Sešu apakšgrupu uzvarētāji kopā ar sešām otro vietu ieguvējām iekļūs elites raundā, kur tām pievienosies pēc reitinga izliktie četri Eiropas spēcīgākie klubi.

Savukārt UEFA telpu futbola kausa izcīņas finālturnīrā iekļūs elites raunda četru apakšgrupu uzvarētāji. Finālturnīrs notiks kādā no komandu mājvietām 2012.gada aprīlī.

Kā ziņots, "Nikars" pagājušā sezonā ceturto reizi kļuva par Latvijas spēcīgāko telpu futbola komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!