Foto: stock.xchng
No Anglijas otrās spēcīgākās futbola līgas - "Championship" - Līdsas "United" kluba prezidenta amata atstādināts tā prezidents Kens Beitss, ar kuru bija radušās domstarpības par privātas lidmašīnas izmantošanu.

Bijušais Londonas "Chelsea" komandas priekšsēdētājs Beitss kādreizējo trīskārtējo premjerlīgas čempionvienību "United" iegādājās 2005.gadā un saglabāja prezidenta amatu arī pēc tās pārdošanas Bahreinā bāzētajai bankai "Gulf Finance House" (GFK) 2012.gadā. Taču izskatās, ka 81 gadu vecā Beitsa vadībai Līdsas komandā pienākušas beigas, jo viņš bez GFK apstiprinājuma atjaunojis līgumu ar privātu lidmašīnu kompāniju.

Beitss privātlidmašīnas pakalpojumus izmantojis pēdējos astoņus gadus, lai pārvietotos starp savu mājvietu Monaku un Līdsu. Līguma vērtība tiek lēsta ap 120 000 mārciņām (97 560 latiem) gadā.

"Es šādus transporta pakalpojumus izmantoju jau astoņus gadus un, ja paskatās viņu sastādītajā līgumā, tajā ir iekļauta šāda iespēja. Tas nav nekas jauns, un man par to nav jāattaisnojas," paziņojis Beitss.

Brīdinājumu par līguma noteikumu pārkāpšanu Beitss vēstules veidā saņēmis 24.jūlijā, bet jau 28.jūlijā sekojusi vēl viena vēstule, kurā tika paziņots par līguma laušanu. Šajā laikā neviens GFK pārstāvis ar kluba prezidentu neesot telefoniski sazinājies, lai apspriestu radušās domstarpības.

Beitss 2003.gadā "Chelsea" pārdeva krievu miljardierim Romānam Abramovičam un ar saviem pretrunīgi vērtētājiem izteicieniem ir viena no pasaules kolorītākajām futbola personībām. Piemēram, 2000.gadā viņš paziņoja, ka "Chelsea" nepirks angļu futbolistus, jo "vienkārši - nav neviena pietiekami laba".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!