Foto: EPA/Scanpix/LETA

Par "SynotTip Virslīgas" 2018.gada sezonas jūlija labāko spēlētāju atzīts FK ''Ventspils'' uzbrucējs Adeleki Akinjemi, kurš šonedēļ aizbēga no komandas, saceļot pamatīgu skandālu.

Spilgtu mēnesi aizvadīja FK ''Ventspils'', kas bez trijām uzvarām tikpat mačos "Synottip Virslīgā" ar atzīstamu sniegumu izcēlās arī UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas spēlēs. Virslīgas ietvaros Kurzemes klubs ar 3:1 savā laukumā uzveica FK ''Metta/LU'', nedēļu vēlāk guva uzvaru ar 4:1 pār ''Valmiera Glass/ViA'', savukārt jūlija izskaņā tika pie drošas uzvaras viesos pār ''Jelgavu'' - 3:0. Šajos mačos kopumā ar pieciem vārtu guvumiem izcēlās Adeleki Akinjemi, kura sezonā gūto vārtu skaits pēc tā pieauga līdz 13, kar ir labākais rādītājs turnīrā. Tāpat gan Akinjemi, gan ''Ventspils'' kopumā veiksmīgi sevi pieteica Eiropas līgas kvalifikācijā. Lai arī otro kārtu pārvarēt neizdevās, tika aizvadītas divas atzīstamas spēles pret leģendāro Francijas klubu ''Bordeaux'', tai skaitā Akinjemi gūstot vārtus izbraukuma spēlē (1:2).

Tiesa pēc tam Akinjemi nozuda no "Ventspils" komandas. Spēlētājs apsūdz Ventspils komandu šantāžā, bet kluba vadība noraida apsūdzības un gaida spēlētāju atpakaļ ierindā.

Savukārt Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padomes vērtējumā mēneša labākā trenera balvu saņēma "Ventspils" galvenais treneris Dejans Vukičevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!