Foto: F64
No "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas izslēgtā "Babīte"/"Dinamo" komanda nedrīkstēs piedalīties 2017. gada Latvijas kausa izcīņā, otrdien lēmusi Latvijas Futbola federācijas (LFF) Virslīgas organizācijas komiteja.

Kā vēstīts, kopvērtējuma pastarīte "Babīte"/"Dinamo" no virslīgas čempionāta pagājušajā nedēļā tika izslēgta pēc daudziem totalizatoru likmju uzraugu ziņojumiem. Pēc nolikuma tika anulēti visi Babītes komandas gūtie punkti virslīgas čempionātā, kas arī pamainīja situāciju kopvērtējumā.

Šī gada Latvijas kausa izcīņas turnīrā virslīgas komandas nākamajā mēnesī iesaistīsies no astotdaļfināla fāzes, tomēr Virslīgas organizācijas komiteja lēmusi, ka "Babīte"/"Dinamo" to nedarīs, jo kausa izcīņas reglaments nosaka, ka pieteikums virslīgas čempionātam vienlaicīgi ir arī pieteikums Latvijas kausa izcīņai.

Latvijas kausa astotdaļfinālā "Babīte"/"Dinamo" vienībai bija plānots tikties ar Liepājas "Karosta" un "Talsi"/"Laidze" dueļa spēcīgāko vienību un tagad zināms, ka šo otrās līgas komandu pāra uzvarētāja uzreiz sasniegs ceturtdaļfinālu.

Tāpat Virslīgas organizācijas komiteja oficiāli apstiprinājusi, ka līdz ar jaunajiem apstākļiem šogad neviena komanda automātiski neizkritīs no turnīra, bet septīto vietu ieņēmusī komanda pārspēlēs cīnīsies ar "komanda.lv" pirmās līgas turnīra otro vienību.

Tiesa, Virslīgas organizācijas komiteja piebildusi, ka tās lēmumi vēl var tikt grozīti, ņemot vērā turpmākos LFF juridisko komisiju un citu institūciju lēmumus attiecībā uz "Babīte"/"Dinamo" un dublieru komandas dalību LFF organizētajās sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!