Foto: Publicitātes attēli
Latvijas pludmales futbola izlase tās galvenā trenera Mihaila Busela vadībā turpina gatavoties Pasaules kausa kvalifikācijas turnīram, kas no 1. līdz 8.jūlijam risināsies Krievijas galvaspilsētā Maskavā. No kandidātu saraksta svītroti 10 uzvārdi, viens futbolists papildinājis kandidātu rindas, līdz ar to šobrīd gada svarīgākajam notikumam turpina gatavoties 20 spēlētāji, informē Latvijas Futbola federācija.

Izlases kandidātu rindas papildinājis Aleksejs Koļesņikovs, kas pērn pārstāvēja valsts vicečempionus "Dinamo Lat", bet šosezon ir pieteikts komandā "Jaunas dinamietis", tiesa – vēl navaizvadījis nevienu spēli. Savukārt no kandidātu saraksta dažādu iemeslu dēļ svītroti Iļja Afanasjevs, Vladimirs Isajevs, Oļegs Ivanica, Dmitrijs Jakovļevs, Pāvels Kočetkovs, Ruslans Marčenkovs, Mihails Rjumšins, Edgars Rubenis, Dmitrijs un Sergejs Travkini. Līdz ar to šobrīd gatavošanos turpina 20 kandidāti.

Šodien, 11.jūnijā, visiem kandidātiem Ķeizarmežā plānota divpusējā treniņspēle, bet šīs nedēļas laikā tiks nosaukti tie aptuveni 12-15 spēlētāji, kas sestdien, 16.jūnijā, aizvadīs pirmo pārbaudes spēli (pretinieki vēl nav izraudzīti) un pēc tam turpinās gatavoties Pasaules kausa izcīņai.

Pēc Latvijas čempionāta trešā posma, kas notiks 17.jūnijā, mačiem valstsvienībai vēl paredzēti treniņi 18. un 19.jūnijā, dienu vēlāk vēl viena pārbaudes spēle, visbeidzot pēdējā nodarbība plānota 27.jūnijā, pēc kā tiks nosaukts sastāvs startam Pasaules kausa kvalifikācijas turnīram. Izlase ceļā uz Maskavu dosies 28.jūnijā.

Izlases treniņus sākotnēji bija plānots aizvadīt "Coconut-Skonto" pludmales futbola laukumā Dzintaru pludmalē Jūrmalā, bet pēc spēlētāju lūguma, lielākā daļa no kandidātiem ir rīdzinieki, treniņi pārcelti uz FTA pludmales futbola laukumu Ķeizarmežā. Arī smiltis Ķeizarmežā ir ļoti līdzīgas tām, kādās būs jāspēlē Maskavā.

Latvijas izlase Maskavā sacentīsies par vienu no četrām (FIFA šajā sezonā izņēmuma kārtā vienu Eiropas komandām paredzētu vietu piešķīra Okeānijas reģionam) Eiropas kontinentam paredzētajām ceļazīmēm uz Pasaules kausa finālturnīru, kas nākamajā gadā risināsies Taiti.

Latvijas pludmales futbola izlases kandidāti:

Vārtsargi:

Vārds, uzvārds Vecums Klubs
Andrejs Adamovičs 17 "Jaunais dinamietis"
Aigars Bondars 31 "Skonto" FK
Ritvars Cinītis 25 VBFK

Laukuma spēlētāji:

Vārds, uzvārds Vecums Klubs
Aleksejs Baranovs 25 FC "Raita"
Andis Dombrovskis 27 RTU
Jevģenijs Dubojskis 25 FC "Raita"
Nils Idžons 25 VBFK
Andrejs Ivanovs 23 RTU
Aleksejs Koļesņikovs 30 "Jaunais dinamietis"
Vladislavs Lebedko 21 "Jaunais dinamietis"
Eduards Martins 20 "Jaunais dinamietis"
Jānis Pastars 19 RTU
Rolands Petunovs 29 VBFK
Artjoms Roličs 20 "Jaunais dinamietis"
Gatis Rožkalns 30 RTU
Maksims Seņs 26 "Skonto" FK
Vitālijs Skrockis 19 "Jaunais dinamietis"
Aleksejs Šroms 31 "TUC/FTA"
Sergejs Vasiļjevs 28 "Jaunais dinamietis"
Eduards Žuravļovs 23 "TUC/FTA"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!