Foto: AFP/Scanpix

Spāņu speciālists Hoseps Gvardiola pēc šīs sezonas atstās Vācijas futbola flagmaņa Minhenes "Bayern" galvenā trenera amatu, bet par viņa aizstājēju kļūs slavenais itāļu speciālists Karlo Ančeloti, laikrakstam "Bild" pavēstījis kluba vadītājs Karls Haincs Rumenige.

"Esam pateicīgi par visu, ko Gvardiola darījis mūsu kluba labā, bet ceram arī šo sezonu noslēgt ļoti sekmīgi," paudis Rumenige. "Ar Ančeloti ienākšanu esam tikuši pie cita veiksmīga trenera. Ar nepacietību gaidām, kad varēsim uzsākt darbu."

"Ančeloti ir mierīgs un līdzsvarots profesionālis, kurš prot sastrādāties ar zvaigznēm un ļauj spēlēt elastīgu spēles stilu. Domāju, esam atraduši to, ko meklējām," uzskata Rumenige.

Tikmēr Ančeloti savā tvitera profilā ierakstījis, ka "ir liels gods nākamajā sezonā kļūt par "Bayern" kluba galveno treneri."

Tiek vēstīts, ka abas puses parakstījušas trīs gadu līgumu, kas noslēgsies 2019.gadā.

Pašlaik 44 gadus vecā Gvardiolas trīs gadu līgums ar "Bayern" beigsies nākamā gada jūnijā, un vienošanās pagarināta netiks. Tikmēr kļuvis zināms, ka Spānijas speciālista vietā stāsies 56 gadus vecais Ančeloti, kurš šopavasar tika atbrīvots no spāņu granda Madrides "Real" galvenā trenera amata.

Iepriekš dažādos medijos bija parādījusies informācija, ka Gvardiola karjeru varētu turpināt Anglijā, lai pārņemtu Mančestras "City", Mančestras "United" vai Londonas "Chelsea" klubus.

Kā zināms, Gvardiola no 2008. līdz 2012.gadam vadīja Spānijas grandu "Barcelona", tiekot pie 14 trofejām un kļūstot par visiekārojamāko treneri pasaulē.

Tikmēr Ančeloti vadījis tādus klubus kā Turīnas "Juventus", "AC Milan", "Chelsea", Parīzes "Saint-Germain" un "Real", trīs reizes triumfējot UEFA Čempionu līgā.

Ar 16 spēlēs izcīnītiem 43 punktiem "Bayern" ir pārliecinoša Vācijas bundeslīgas čempionāta līdere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!