Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

"Olaine/Super Nova" futbolisti trešdien pirmajā pārspēlē par vietu nākamās sezonas "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionātā izrāva neizšķirtu pret "Metta/Latvijas Universitāte" (LU) komandu, saglabājot pamatīgu intrigu pirms atbildes cīņas, kas notiks svētdien.

Pirmā pārspēle, kura ziemīgos apstākļos notika Olainē, noslēdzās neizšķirti 1:1 (0:0).

Vietu virslīgā iegūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Spēles sākumā neliels pārsvars bija šīs sezonas virslīgas septītajai labākajai komandai "Metta/LU", kura pārspēlēs piedalās jau ceturto gadu pēc kārtas. Tomēr tuvojoties pārtraukumam, arvien bīstamāk uzbruka arī pirmās līgas vicečempione "Olaine/Super Nova". Septiņas minūtes pirms pārtraukuma bumba pat pabija viesu vārtos, taču olainiešu rezultatīvā leģionāra Vuskara Askerova vārtu guvums netika ieskaitīts, jo tiesnesis fiksēja aizmuguri.

Otrajā puslaikā notikumi risinājās līdzīgi, jo sākumā krietni aktīvāki bija "Metta/LU" futbolisti, turklāt 52. minūtē arī atklāja rezultātu, kad no tuvas distances precīzs bija Roberts Uldriķis.

Arī turpinājumā "Metta/LU uzbruka vairāk un bija tuvu pārsvara dubultošanai, taču tuvojoties mača beigām "Olaine/Super Nova" arvien biežāk devās bīstamos pretuzbrukumos, kas galu galā noveda pie izlīdzinājuma panākšanas. Par mājinieku komandas varoni kļuva Askerovs, kurš 85.minūtē pēc centrējuma pamanījās izdarīt precīzu sitienu, noķerot "Metta/LU" vārtsargu Dāvi Ošu pozicionālā kļūdā.

Askerovs ir azerbaidžānis un spēlējis pat šīs valsts nacionālajā izlasē, tomēr futbola prasmes viņš apguvis Latvijā. Šosezon viņš pirmās līgas turnīrā iesita 40 vārtus, rezultatīvāko spēlētāju sarakstā zaudējot vienīgi "Tukums-2000/TSS" baltkrievu leģionāram Dmitrijam Kuzminam, kurš izcēlās 47 reizes.

Atbildes cīņa svētdien notiks Rīgas Hanzas vidusskolas futbola laukumā.

"Metta/LU" vienībai abos mačos jāiztiek iztikt bez galvenā trenera Andra Riherta, kurš kā Mariana Pahara palīgs devies palīgā Latvijas izlasei uz svētdien gaidāmo 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēli izbraukumā pret pašreizējo Eiropas čempioni Portugāli.

Šajā sezonā "Metta/LU", par spīti tam, ka vairākas reizes spēja uzveikt vadošās komandas, futbola virslīgā ierindojās septītajā vietā. Tikmēr "Olaine/Super Nova" bija otrā "Komanda.lv" pirmajā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!