Foto: LETA

Latvijas futbola izlase gaidāmajās pārbaudes cīņās jau kārtējo reizi laukumā dosies novājinātā sastāvā, kas sarūgtinājis vienības galveno treneri Marianu Paharu.

Latvijas izlase piektdien Dublinā sacentīsies ar Īrijas izlasi, bet 18.novembrī tiksies ar bijušā galvenā trenera Gerija Džonsona vadīto Jovilas "Town" komandu, kas pašlaik spēlē Anglijas otrās spēcīgākās līgas - "Championship" - turnīrā.

Latvijas izlasei šajos mačos nepalīdzēs līderi Aleksandrs Cauņa un Artjoms Rudņevs, bet pēdējā brīdī no sastāva, visticamāk, izkritis arī Pahara vadībā valstsvienībā veiksmīgi spēlējošais pussargs Artūrs Zjuzins. Viņš nesen kā guvis potītes traumu, un, lai arī Pahars ar futbolistu vēl nav runājis, prognozējams, ka pussargs uz šīm cīņām nedosies.

"Pret Īriju gaidām interesantu spēli. Īrijas izlase ir spēcīgs pretinieks, tāpēc nepieciešams labi sagatavoties, lai mēs varētu sevi labi parādīt. Īrijas izlase spēlēs savā laukumā, tāpēc viņus noteikti atbalstīs pilns stadions. Lielbritānijā man ir daudz draugu un paziņu, un no viņiem esmu saņēmis informāciju, ka biļetes tiks izpirktas. Tas mūsu spēlētājiem noteikti varētu būt kā šoks, taču mums tam ir jābūt gataviem. Nedrīkstam nobīties. Ja izdarīsim to, kas plānots, mums būs izredzes uz panākumu," pirmdien preses konferencē pauda Pahars. "Skatījos Īrijas spēli pret Kazahstānu. Tajā īri veica presingu visu 90 minūšu garumā, bet Kazahstānas futbolisti nespēja veikt vairāk par divām piespēlēm pēc kārtas."

Sagaidāms, ka Latvijas izlasi Īrijā kuplā skaitā atbalstīs tur dzīvojošie latvieši. Latvijas Futbola federācijas (LFF) dāvinātās 100 biļetes Īrijas latviešiem tika izķertas lielā ātrumā, bet brīvā tirdzniecībā Latvijas līdzjutējiem nonāks ap 3000 biļešu. Spēle notiks 2010.gadā atklātajā "Aviva" stadionā, kurā ir vietas 51 700 skatītājiem.

"Protams, otrajā mačā vēlējāmies spēlēt pret kādu no izlasēm, taču pretinieks netika atrasts. Jovilas "Town" noteikt ir interesanta komanda, turklāt "Championship" turnīra līmenis ir augsts," pauda Pahars, piebilstot, ka šī komanda FIFA nacionālo izlašu rangā varētu atrasties ap 100.pozīciju. "Arī agrāk esam spēlējuši pret Anglijas klubiem, un bija līdzīga spēle. Man vienmēr ir bijis interesanti viesoties Lielbritānijā, kur man ir daudz draugu un paziņu. Domāju, ka arī pašiem spēlētājiem tas varētu būt interesanti."

"Jau kārtējo spēli nebūsim pilnā sastāvā," ar nožēlu izteicās Pahars, kurš šoreiz ļāvis uzbrucējam Denisam Rakelam pievienoties Latvijas U-21 izlasei uz Eiropas čempionāta atlases cikla mačiem. "Ar viņu situācija ir sarežģīta, jo Rakelam nav spēļu prakses ne klubā, ne arī, visticamāk, lielajā izlasē."

Rudņeva vietā uz izlasi izsaukts tikko kā par valsts čempionu kļuvušais "Ventspils" kluba uzbrucējs Daniils Turkovs. "Ir nepieciešams viņu pārbaudīt. Tiesa, ja spēlētu Rudņevs, droši vien Turkovam vieta izlasē neatrastos."

"Lai arī Latvijas čempionāta sezona ir noslēgusies, nedomāju, ka vietējā čempionāta spēlētājiem būs problēmas ar fizisko kondīciju. To lieliski parādīja čempionāta noslēdzošā kārta," piebilda Pahars.

Tāpat šajos mačos izlasei palīdzēs uzbrucējs Māris Verpakovskis, kurš iepriekš izteicās, ka nākamajā atlases ciklā valstsvienībā vairs nespēlēs.

"Ar viņu viss ir iespējams. Es, protams, negribu, lai viņš beidz karjeru izlasē, taču nezinu, vai Verpakovskis būs gatavs doties laukumā uz maiņu. Šobrīd viņš ir ar mums un piedalīsies spēlēs," skaidroja treneris.

Valstsvienības futbolisti nepilnā sastāvā satiksies pirmdien un jau nākamajā dienā dosies uz Dublinu, kur gatavosies spēlēm. Kopā ar izlasi šoreiz nebūs Pahara palīga Andra Riherta, kura vadītā "Metta"/"Latvijas Universitāte" komanda šajā laikā aizvadīs pārspēles par vietas saglabāšanu Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" čempionātā.

Kā ziņots, nākamā gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla G apakšgrupas noslēgumā Latvija ieņēma piekto vietu ar izcīnītiem astoņiem punktiem, apsteidzot vienīgi Lihtenšteinu un nekvalificējoties finālturnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!