Foto: F64

Latvijas U-21 futbola izlases galvenā trenera amatā 2013.gada 1.janvārī stāsies līdzšinējais virslīgas kluba "Skonto" galvenais treneris Marians Pahars, vēsta Latvijas Futbola federācijas (LFF).

Kā informē LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, līgums ar līdzšinējo U-21 valstsvienības galveno treneri Nīderlandes speciālistu Antonu Jori beidzas šī gada 31.decembrī un pēc abpusējās vienošanās tas netika pagarināts.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka Pahars atstās "Skonto" galvenā trenera amatu, bet viņa vietu klubā ieņems gruzīnu speciālists Tamazs Pertija, 2009.gadā pēc Daugavpils "Dinaburg" totalizatoru skandāla saņēma mūža diskvalifikāciju, bet vēlāk tika apžēlots. Pēc tam viņš vadījis Daugavpils "Daugavas" un "Olimps" komandas.

Paredzams, ka pirmais oficiālais turnīrs Latvijas U-21 futbola izlasei tās jaunā galvenā trenera vadībā būs nākamā gada janvārī Sanktpēterburgā paredzētā NVS valstu Sadraudzības kausa izcīņa.

Pahars pēc profesionālā futbolista karjeras beigām 2010.gadā kļuva par "Skonto" trenera asistentu, savukārt kopš 2011.gada - par komandas galveno treneri.

Latvijas valstsvienības rindās Pahars savulaik aizvadīja 75 spēles, gūstot 15 vārtus. Latvijas nacionālās izlases rindās Pahars spēlēja arī UEFA Eiropas čempionāta finālturnīrā Portugālē, savulaik futbolista karjeras laikā Pahars pārstāvēja tādus klubos kā "Skonto ", "Southampton (Anglija) un "Anorthosis" (Kipra).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!