Foto: LETA

Latvijas futbola kluba "Skonto" galvenais treneris Marians Pahars pirms UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas atbildes spēles pret Splitas "Hajduk" mazāk runāja par rezultātu divu spēļu summā – galvenais, lai skatītāji būtu apmierināti un aplaudētu pēc mača.

Atgādinām, ka pirms nedēļas abu komandu pirmā spēle Splitā noslēdzās ar 2:0 "Hajduk" labā. Vēlāk notikušajā izlozē noskaidrojās, ka šī pāra uzvarētājs nākamajā kārtā tiksies ar slaveno itāļu klubu Milānas "Inter".

"Gatavojamies ierastajā režīmā, bet visi vēl nav pilnībā gatavi. Neesam pilnībā atjaunojušies pēc spēles Splitā, tāpēc arī Latvijas kausa izcīņā spēlējām ar otro sastāvu," preses konferencē teica Pahars. "Optimismu nezaudējam un nedomājam par izlozi, kas mums nākamajā kārtā potenciāli saved ar Milānas "Inter". Mums jau tagad ir gadījies spēcīgs pretinieks, un vēl pirmajā spēlē zaudējām ar 0:2. Tā kā izredzes, protams, ir maz, bet optimismu nezaudējam. Ja kaut kā paveiksies, tad jau viss var būt. Galvenais, lai cilvēkiem patiktu spēle un spēlētāji saņemtu aplausus, tas būtu apliecinājums, ka spēlētāji cīnījās."

Atceroties spēli Splitā, Pahars norādīja, ka "atklāti spēlēt ar viņiem nedrīkst – mūs vienkārši saplosīs gabalos". "Varbūt vairāk agresīvāk uzbrukumā spēlēsim, vajag būt labā nozīmē nedaudz nekaunīgākiem. Mēs pa daudz respektējām pretinieku."

"Mums vēl pieredze pa maz šāda līmeņa spēlēm, bet ar "Hajduk" spēlēt var. Darīsim visu, lai intriga būtu līdz pēdējam brīdim. Gribējām viesos gūt vārtus, bija mums 2-3 iespējas... Bet veiksme nebija ar mums, varbūt nebijām pelnījuši," piebilda Pahars. "Atgriežoties pie "Inter" tēmas – izlozi varbūt vajadzēja pirms tam veikt [smejas]. Bet "Hajduk" arī labi zina, kas ir "Inter", un ko tas nozīmē. Savus spēlētājus noskaņoju spēlei pret "Hajduk", tas ir tagad pats galvenais. Vajag beidzot Eirokausos gūt vārtus, sen neesam iesituši..."

"Skonto" un "Hajduk" spēle "Skonto" stadionā 26.jūlijā sāksies pulksten 21:30. Tiešraidē maču varēs vērot "Viasat Sport Baltic".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!