Foto: LETA

Pagājušās sezonas Latvijas kausa ieguvēji futbolā "Skonto" būtu pārvarējuši UEFA Eiropas līgas turnīra otro kvalifikācijas kārtu, ja duelī ar Horvātijas klubu Splitas "Hajduk" izbraukumā būtu guvuši vismaz vienus vārtus, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Marians Pahars.

"Skonto" komanda otrās kvalifikācijas kārtas atbildes mačā savā laukumā ar 1:0 (0:0) ceturtdien uzvarēja "Hajduk". Tomēr, tā kā abu komandu pirmajā spēlē izbraukumā "Skonto" piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 0:2, divu spēļu summā tā cieta neveiksmi ar 1:2.

"Lai arī ar to izrādījās par maz, ar komandas sniegumu esmu apmierināts. Mums ļoti pietrūka vieni vārti, kas gūti izbraukumā. Ja tas būtu sanācis, domāju, mēs spētu šo kārtu pārvarēt," pēc mača izteicās Pahars. "Mūsu doma atbildes cīņā bija spēlēt kompakti un gaidīt savas izdevības, mūsu plānos nebija gūt ātrus vārtus jau pašā sākumā. Atšķirībā no pirmā mača, šajā mums varēja palīdzēt visi labākie futbolisti, tāpēc spēles beigās gaidītās iespējas pavērās."

"Pirms spēles futbolistiem teicu, ka mums laukums jāpamet skatītāju aplausu pavadījumā. Tā tas arī notika. Ja būtu tikuši pie mazliet lielākas veiksmes devas, mēs gūtu arī otros vārtus," piebilda treneris.

"Bija grūti ticēt, ka mēs uzvarēsim ar 3:0, taču tāds bija mūsu plāns. Abas komandas spēlēja agresīvi, taču arī šādā situācijā meistarīgie horvāti prata atrast veidus, kā tikt pie bumbas. Pats pat īsti neticēju, ka mani spēlētāji var darboties tik agresīvi un nepiekāpīgi," izcēla Pahars.

Treneris īpaši izcēla pussarga Aleksandra Fertova sniegumu, kurš maču aizvadīja ar nelielu savainojumu, kā arī paslavēja uzbrucēju Valēriju Šabalu, kurš savos 17 gados pierādījis sevi kā īstu cīnītāju.

Tikmēr "Hajduk" galvenais treneris Mišo Krstičevičs izteicās, ka visas spēles garumā viņam ne brīdi nav bijušas šaubas par savas komandas uzvaru divu maču summā.

"Lai arī spējām sasniegt savu mērķi, godīgāk būtu bijis šai spēlei noslēgties ar neizšķirtu rezultātu. Zaudējums mūs ir apbēdinājis, tomēr pēdējās nedēļas saspringtais spēļu grafiks var šo neveiksmi izskaidrot," izteicās treneris. "Sastāvā mums bija trīs jauni spēlētāji, tomēr laukumā devāmies ar domu gūt vārtus. Mūsu pozīcijas ne brīdi nebija apdraudētas, arī zaudētie vārti bija mūsu pašu kļūda, nevis pretinieka nopelns."

Kā ziņots, no turnīra ceturtdien izstājās arī "Liepājas metalurga" komanda, kas divu maču summā ar rezultātu 3:7 piekāpās Polijas komandai Varšavas "Legia".

Kvalifikācijas trešajā kārtā "Legia" spēkosies ar Austrijas vienību "Ried", kas divu spēļu summā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Baltkrievijas klubu Soļigorskas "Šahtjor". Pateicoties izbraukumā vairāk gūtajiem vārtiem, trešajā kārtā iekļuva "Ried" futbolisti.

Savukārt "Hajduk" vienība trešajā kārtā samēros spēkus ar slaveno un tituliem bagāto Itālijas komandu Milānas "Inter".

"Liepājas metalurgs" un "Skonto" Latvijas virslīgas čempionātu pagājušajā sezonā noslēdza attiecīgi otrajā un ceturtajā vietā. Tikmēr "Legia" futbolisti triumfēja vietējā kausa izcīņas turnīrā, bet "Hajduk" Horvātijas čempionātu noslēdza kopvērtējuma otrajā vietā.

Kā ziņots, pirmajā kvalifikācijas kārtā "Liepājas metalurgs" divu spēļu summā ar rezultātu 6:0 pieveica Sanmarīno klubu Montedžardīno "La Fiorita".

Savukārt "Skonto", "Legia" un "Hajduk" UEFA Eiropas līgas turnīrā iesaistījās no otrās kvalifikācijas kārtas.

Jau vēstīts, ka vēl viens Latvijas klubs Daugavpils "Daugava" pirmajā kvalifikācijas kārtā divu spēļu summā cīnījās neizšķirti 3:3 ar Latvijas vārtsarga Pāvela Davidova pārstāvēto Lietuvas vienību Mariampoles "Sūduva". Pateicoties izbraukumā vairāk gūtajiem vārtiem, otrajā kārtā iekļuva "Sūduva" futbolisti.

Trešās kvalifikācijas kārtas uzvarētāji iekļūs "play-off" kārtā, kuras spēcīgākās vienības nodrošinās sev vietu Eiropas līgas grupu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!