Foto: F64

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars sestdien 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izbraukuma mačā pēc pirmā puslaika uz saviem spēlētājiem nekliedza, pēcspēles preses konferencē pauda pats treneris.

Kā zināms, Latvija, otrajā puslaikā atspēlējot divus vārtus, sestdien spēja izraut neizšķirtu 2:2 (0:2) pret spēcīgo Islandes valstsvienību.

"Pēc puslaika uz spēlētājiem nekliedzu. Tam nebūtu bijusi jēga. Piekrītu, ka pieļāvu kļūdu, izvēloties taktiku šim mačam. Taču kopīgi šo problēmu atrisinājām - futbolisti cīnījās līdz beigām, par ko arī tika atalgoti ar neizšķirtu pret Islandi," portālā "fotbolti.net" citēts Pahars.

Pirmajā puslaikā spēli kontrolēja un pārsvars piederēja mājiniekiem. Mača rezultāts tika atklāts jau piektajā minūtē, kad tika nozīmēts brīvsitiens uz Latvijas izlases vārtiem. Pie bumbas devās viens no Islandes izlases līderiem Gilfi Sigurdsons, kurš veica ļoti spēcīgu sitienu uz Andra Vaņina sargātajiem vārtiem. Lai arī vārtsargs bumbu atvairīja, pie tās pirmais piesteidzās Kolbeins Sigtorsons, kuram arī izdevās panākt 1:0. Otros vārtus Islande guva 26.minūtē, kad izcēlās aktīvais Sigurdsons.

"Pirmajā puslaikā varējām zaudēt arī trešos vārtus. Esmu apmierināts ar beigu rezultātu," skaidroja Pahars.

Otro puslaiku Latvijas futbolisti iesāka daudz aktīvāk nekā pirmo spēles daļu, kas deva arī pozitīvu rezultātu. 48.minūtē pēc veiksmīgas Alekseja Višņakova piespēles vārtus Latvijas izlases rindās guva Aleksandrs Cauņa, kuram izdevās ļoti precīzs sitiens - bumba vārtos ielidoja, atsitoties pret vārtu stabu. Savukārt 20 minūtes vēlāk neizšķirtu panāca Valērijs Šabala.

"Mēs varējām arī uzvarēt, mums bija tikpat daudz labu momentu kā Islandei," uzskata Pahars. "Otro puslaiku iesākām ļoti labi. Vēlos paslavēt puišus par izcīnīto neizšķirtu izbraukuma mačā pret komandu, kas jau iekļuvusi Eiropas čempionāta finālturnīrā."

Kā zināms, iepriekšējo reizi Latvijas un Islandes duelis Rīgā noslēdzās ar viesu uzvaru 3:0. Toreiz otrā puslaika otrajā pusē Latvijas valstsvienībai zaudējumu sarūpēja Gilfi Sigurdsons, Ārons Gunnarsons un Rūriks Gīslasons.

Kvalifikācijas ciklu Latvijas valstsvienība noslēgs otrdien, kad savu skatītāju priekšā uzņems Kazahstānu.

Tikmēr šīs apakšgrupas vēl vienā spēlē pie uzvaras tika Nīderlande, kas izbraukumā ar 2:1 (1:0) pieveica Kazahstānu.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra A grupā 20 punkti deviņos mačos ir Islandei, bet punkts mazāk un spēle rezervē ir Čehijai. Abas izlases jau garantējušas sev vietu Eiropas čempionātā.

Šīm vienībām ar 13 punktiem seko Nīderlande, bet vēl par punktu un ar spēli rezervē atpaliek Turcija. Savukārt Latvija un Kazahstāna iekrājušas attiecīgi piecus un divus punktus.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Pēc gada Latvija uzsāks cīņu par ceļazīmi uz 2018.gada Pasaules kausa finālturnīru Krievijā. Latvija Pasaules kausa kvalifikācijā ielozēta vienā grupā ar Portugāli, Šveici, Ungāriju, Farēru salām un Andoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!