Foto: LETA

Latvijas futbola valstsvienībā pašlaik tiek meklēts spēlētāju kodols, ap kuru tiks veidota pārējā komanda, pirmdien preses konferencē izteicās izlases galvenais treneris Marians Pahars.

Kā ziņots, Pahars pie izlases stūres debitēs trešdien, kad Latvijas valstsvienība pārbaudes spēlē sacentīsies ar Igauniju. Viņš komandu pārņēma jūlija vidū no atlūgumu iesniegušā Aleksandra Starkova.

"Gatavošanās aizritējusi ļoti labi, un esam paveikuši visu, ko gribējām, lai gan laika nebija īpaši daudz. Puiši darbojas ar entuziasmu," izteicās treneris. "Dažus no spēlētājiem iepriekš personīgi nebiju saticis, bet šoreiz to varēju mainīt. Svarīgi ir veidot kolektīvu, kas visu laiku ir kopā - vienoti ir arī brokastīs, pusdienās un vakariņās."

Pahara vadībā Latvijas izlasē atgriezušies arī ļoti pieredzējušie Aleksandrs Koliņko un Juris Laizāns.

"Mana ideja bija atgriezt Koliņko sastāvā, jo viņš ir ļoti spēcīgs vārtsargs. Nav nekādu šaubu, ka Andris Vaņins ir pirmais, bet Koliņko ir īsts meistars un Vaņinam nepieciešama konkurence," stāstīja Pahars. "Pieredzējušie spēlētāji, kā Laizāns, Koliņko un Māris Verpakovskis, zina, kā uzvarēt. Pat ja viņi nespēlēs, varēs dot labumu citādākā veidā. Komandā ir nepieciešams balanss, jo ar nepieredzējušiem spēlētājiem labus rezultātus nesasniegsim."

"Svarīga ir šodiena. Izsaucu tos spēlētājus, kuri spēlē labi šodien. Viņu iepriekšējie sasniegumi nav svarīgi. Varēju izsaukt arī, piemēram, Artūru Karašausku, Oļegu Laizānu, bet sapratu, ka Karašauskam labāk būs nospēlēt pilnu pārbaudes spēli U-21 izlases rindās ar Gruziju nekā doties palīgā lielajai izlasei," uzsvēra Latvijas izlases galvenais treneris. "Šobrīd tiek meklēts spēlētāju kodols, ap ko tiks vākta pārējā izlase."

Tāpat Pahars pastāstīja, ka spāņu fizioterapeitu Alehandro Lopesu valstsvienībai piesaistījis, jo viņam palicis labs iespaids, kad abi kopā strādāja "Skonto" komandā. "Fiziskās sagatavotības treneris izlasei ir ļoti nepieciešams, lai pārbaudītu spēlētāju gatavību mačam."

Arī pieredzējušais Verpakovskis izteicās, ka visi izlases futbolisti pašlaik strādā ar lielu entuziasmu.

"Izlasē parādījušās jaunas sejas. Visi strādā ar entuziasmu un jaunajam trenerim cenšas pierādīt, ka ir gatavi spēlēt valstsvienībā," izteicās uzbrucējs. "Saprotam, ka šobrīd izlasei nav īpaši veiksmīgs posms, bet jācenšas to nevainot. Pēc neveiksmīgajām spēlēm ir palikusi pēcgarša. Līdzjutēji, prese un arī mēs neesam apmierināti."

"Mana kondīcija šobrīd nav optimālā, jo Grieķijas čempionāts sāksies tikai šonedēļ. Domāju, ka nākamajā izsaukumā būšu krietni labākā formā," uzsvēra Verpakovskis, izsakoties, ka jau tiekot domāts arī par septembrī gaidāmo Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēli ar Lietuvu. "Spēles pret kaimiņiem vienmēr ir ļoti svarīgi uzvarēt."

Kā ziņots, pēc ilga pārtraukuma uz izlasi izsaukts 38 gadus vecais vārtsargs Aleksandrs Koliņko, kuram aiz muguras valstsvienībā ir 86 spēles. Pēdējos gados neapšaubāms izlases pirmais numurs ir Andris Vaņins. Tāpat pēc ilga pārtraukuma kandidātu sarakstā atgriezies 34 gadus vecais pussargs Juris Laizāns, kurš valstsvienībā aizvadījis 108 mačus.

No kandidātu sarakstā iekļautajiem spēlētājiem bez spēļu prakses izlasē ir vārtsargs Germans Māliņš, aizsargs Vitālijs Jagodinskis un aizsargs Renārs Rode. Savukārt vēl pieci kandidāti - aizsargs Vitālijs Maksimenko, aizsargs Vladislavs Gabovs, pussargs Andrejs Kovaļovs, uzbrucējs Deniss Rakels un uzbrucējs Valērijs Šabala - valstsvienībā aizvadījuši trīs vai mazāk spēles.

Savukārt ārpus kandidātu saraksta šoreiz palikuši aizsargi Deniss Ivanovs, Oskars Kļava un Pāvels Mihadjuks, pussargi Aleksejs Višņakovs un Oļegs Laizāns, kā arī uzbrucējs Edgars Gauračs.

Izlasei šajā mačā nepalīdzēs pašlaik savainotais pussargs Aleksandrs Cauņa.

Pēc šī mača Latvijas izlase septembra sākumā aizvadīs divas 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles, savā laukumā uzņemot Lietuvu un izbraukumā spēkojoties ar Grieķiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!