Foto: F64

Latvijas futbola izlases uzvara pārbaudes spēlē pret FIFA rangā augstu esošo Armēniju pierāda, ka šis komandas modelis prot apspēlēt arī spēcīgus pretiniekus, uzsvēris vienības galvenais treneris Marians Pahars.

Trešdien "Skonto" stadionā notikušajā spēlē Latvijas izlase bija pārāka ar rezultātu 2:0 (1:0), abus vārtus gūstot uzbrucējam Valērijam Šabalam. Ja Latvijas futbola izlase pašlaik FIFA rangā ieņem vien 100.vietu, Armēnija atrodama augstajā 36.pozīcijā.

"Prieks par uzvaru. Lai arī tā ir pārbaudes spēle, uzvara ir un paliek uzvara. Armēnija ieņem augstu vietu FIFA ranga, bet šī spēle parāda, ka varam uzvarēt arī spēcīgas komandas. Protams, mūsu izpildījumā bija daudz kļūdu," pēc cīņas pauda Pahars, uzsverot, ka viņam komandas izpildījumā nav paticis mača otrais puslaiks.

"Gatavojamies spēlei pret Kazahstānu. Šis bija tikai pārbaudes mačs," atgādināja treneris. "Šim izlases modelim vajag tikai divas vai trīs taktiskās shēmas, bet šoreiz izmēģinājām divas. Kopumā man patika visu spēlētāju sniegums. Nevaru futbolistus kritizēt par pieļautajām kļūdām, jo esam izcīnījuši uzvaru. Jādomā tikai pozitīvas lietas. Rīt turpināsim darbu, un tad arī runāsim par kļūdām."

Pēc šī mača 9.septembrī Latvijas izlase Kazahstānā uzsāks 2016.gada Eiropas čempionāta atlases ciklu. Pahars prognozēja, ka pirms šīs spēles neviens papildu kandidāts uz izlasi netiks izsaukts.

"Neesmu apmierināts ar rezultātu, jo Latvija ar vienu iespēju uzreiz guva vārtus, bet mēs neizmantojām vairākus izgājienus pret vārtsargu. Apsveicu Latvijas izlasi ar panākumu," pēc spēles izteicās Armēnijas izlasi vadošais šveiciešu speciālists Bernārs Šalands. "Mums bija nelielas problēmas ar sastāvu, jo trūka divu uzbrucēju. Spēlējām kopumā labi, daudz pieturējām bumbu un radījām vārtu gūšanas iespējas, tomēr zaudējām. Šo zaudējumu nākas pieņemt."

"Manuprāt, bijām labākā komanda laukumā. Tomēr neuzvarēsim, ja negūsim vārtus. Šī bija laba spēle pieredzes krāšanai, jo izmantojām dažādas jaunas taktiskās shēmas. Ir svarīgi zināšanas apvienot ar pieredzi," piebilda treneris. "Mūsu aizsargiem problēmas radīja standartsituācijas, jo latviešiem ir augumā gari spēlētāji. Vairāk gan kliboja citas pozīcijas, nevis aizsardzība. Joprojām esmu pārliecināts, par savas komandas spējām."

Latvija 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā startēs A apakšgrupā kopā ar Nīderlandi, Čehiju, Turciju, Islandi un Kazahstānu. Pēc spēles ar Kazahstānu nākamās divas cīņas tiks aizvadītas oktobrī, kad latvieši uzņems Islandi un Turciju.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde uzdevusi izlasei iekļūt labāko trijniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!