Foto: Shutterstock
Mančestras Kroņa tiesa piespriedusi cietumsodu Anglijas amatieru līgas futbolistam, kurš apzināti salauzis kāju pretinieku komandas spēlētājam, vēsta vietējie mediji.

Tiesa 24 gadus veco "svētdienas līgas" spēlētāju Nataniēlu Kerru atzinusi par vainīgu uzbrukumā un piesprieda viņam 12 mēnešus cietumā.

Cietušais, 30 gadus vecais Stjuarts Pārsons laukumā sastrīdējās ar Kerra komandas biedru, kad Kerrs viņam ar abām kājām iespēris pa potīti. Incidents notika pašā spēles sākumā, un, kad Pārsons sāpēs saļimis, Kerres esot uzsaucis savam kolēģim: "Es to izdarīju tevis dēļ!", un apsaukājis traumēto konkurentu dažādos lamuvārdos.

Pārsonam incidentā tika sadragāta potīte. Amatieru futbolists sarunā ar "BBC" atzinis, ka ne tikai viņa sporta, bet arī profesionālā karjera ir beigusies. Līdz šai spēlei Pāsons bijis pašnodarbinātais un iztiku pelnījis ar profesionālu logu mazgāšanu.

"Man tagad ir jāmācās no jauna staigāt, es gadu nevarēšu skriet vai nodarboties sportu," saka Pārsons, kuram tika izdarītas divas operācijas.

Mančestras policijā atzinušu, ka traumai ir bijušas "katastrofālas sekas" uz cietušā dzīvi, jo viņam zudušas iespējas strādāt un apgādāt ģimeni, kuru Pārsons nesen izveidojis. "Viņš ir pašnodarbinātais un tas nozīmē, ka viņam pilnībā jāpaļaujas uz komandas biedru palīdzību, kuri izveidojuši kontu ziedojumiem un sarīkojuši labdarības pasākumus, lai sagādātu viņam finansiālu atbalstu," saka policijas virsniece Luīze Spensere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!