Foto: F64

Par Latvijas "Synottip Virslīgas" futbola čempionāta komandas "Jelgava" galveno treneri kļuvis lietuviešu speciālists Šauļus Širmelis, vēsta kluba mājaslapa internetā.

Širmelis amatā nomainījis līdzšinējo galveni treneri Vitāliju Astafjevu, kurš atstāja amatu pēc neveiksmīgā sezonas sākuma.

Širmelim šī nebūs pirmā pieredze darbā ar Latvijas komandu, jo viņš 2003./2004. gada sezonā trenēja "Ventspils" komandu.

Lietuviešu speciālists, kurš pagājušajā nedēļā svinēja savu 60. dzimšanas dienu, iepriekš strādājis arī Lietuvas klubos "Venibe", "Paneris", "Žalgiris", "Kaunas" "Ekranas", "Šiauliai" un "Atletas", Slovākijas vienībā "Tatran", Somijas komandā "Atlantis", kā arī Kazahstānas vienībās "Akzhayik" un "Ordabasy". Viņš bijis arī trenera asistents Lietuvas izlasē un bijis galvenais treneris Lietuvas un Kazahstānas U-21 izlasēm.

Kopā ar Širmeli Jelgavā darbu uzsāka arī viņa asistents, slovāks Jozefs Skrliks, ar ko viņš sadarbojas kopš 2006. gada, kad viņš gadu strādāja Slovākijā.

"Nu ir noticis vēl viens pagrieziens kluba vēsturē – mums ir pievienojušies tiešām augsta līmeņa ārvalstu speciālisti, kas gatavi ar savu pieredzi un darba metodēm dot pienesumu jau sasniegtajam un palīdzēt sasniegt vēl vairāk," sacīja "Jelgavas" direktors Jānis Vuguls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!