Foto: F64

Par "SMScredit.lv" virslīgas jūnija labāko spēlētāju žurnālistu balsojumā atzīts Daugavpils "Daugavas" pussargs Andrejs Kovaļovs, savukārt kā labāko mēneša treneri Latvijas Futbola federācijas treneru padome nosaukusi Tamazu Pertiju ("Skonto").

Andrejs Kovaļovs sekmīgi aizvadījis visu čempionāta pirmo pusi, taču aizvadītais mēnesis spēlētājam bija īpaši veiksmīgs, par ko neapšaubāmi vēsta arī žurnālistu balsojums. Starp mēneša spēlēm, skaitot arī 31.maija maču pret Ilūkstes NSS, Kovaļovs vasaru sāka ar "hat-trick", komandai uzvarot ar 5:0. Tam sekoja sīksta spēkošanās izbraukumā ar Rīgas "Daugavu", kur, gūstot vārtus 81.minūtē, uzvaru ar 1:0 Daugavpils komandai atnesa tieši Kovaļovs.

Mēneša turpinājumā komanda otro reizi šosezon kapitulēja Ventspilij (0:1), taču aizvadītās kārtas spēlē, kura 27.jūnija vakarā risinājās Jelgavā, Kovaļovs atkal "uguņoja", gūstot divus vārtus un palīdzot savai komandai ar 3:0 uzveikt FK "Jelgava". Jāpiezīmē, ka kopumā Kovaļova un visas komandas sekmīgā spēle ļāvusi Daugavpils "Daugavai" ielauzties TOP 4 komandu pulkā un turpināt sīvu cīņu par čempiona titula nosargāšanu. Tāpat Kovaļova rezultatīvitāte pacēlusi spēlētāju uz augsto 2.vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā (8 vārti).

Par mēneša labāko treneri Latvijas Futbola federācijas (LFF) treneru padome nosaukusi "Skonto" komandas galveno treneri Tamazu Pertiju. Arī šis tituls uzskatāms par likumsakarīgu, jo "Skonto" aizvadītā mēneša laikā četrās spēlēs izcīnīja četras uzvaras, turklāt ar kopējo vārtu attiecību 21-2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!